”Karar, 'akıl dışı gündemden' kurtulma”

TİM Başkanı Satıcı, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kararını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUĞLA -  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkındaki kararını "Akıl dışı gündemden kurtulma" olarak nitelendirdi ve "Türkiye parti kapatmak ayıbını yaşamamıştır" şeklinde konuştu. 

Temmuz ayı ihracat rakamlarını Muğla'da açılayan Satıcı, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı değerlendirerek, şöyle konuştu: 

"Bugün farklı, sıkıntılı, sıkışık ve ileriyi göremeyen bir gündemle karşınızda olabilirdik. Ancak Anayasa Mahkemesi, toplumun sağduyusunu temsil ederek verdiği kararla bizleri akıl dışı gündemden kurtardı. Türkiye parti kapatmak ayıbını yaşamamıştır. Bu bizim için yeni bir başlangıç. Sanki 22 Temmuz'a bir daha geri döneceğiz. İnşallah iktidarıyla, muhalefetiyle bu mesajı herkes doğru okur. Artık gündem tamamen ekonomidir. Bu noktadan sonra yapacağımız tek şey Türkiye'yi büyütmek. Unutmayalım ki, ne kadar demokratikleşirsek, o kadar zenginleşiriz, ya da ne kadar zenginleşirsek, o kadar demokratikleşiriz. Bu noktadan sonra AB konusunda soğukkanlı tavrımızı sürdürmeli, içeride ve dışarıda AB sürecinin bizim için ne kadar vazgeçilmez olduğunu göstermeliyiz. Dolayısıyla AB sürecine dört elle sarılmalıyız." 

Son zamanlarda çeşitli sektörlerin cari açıktan yakınmaya başladıklarına işaret eden TİM Başkanı Satıcı, "Dün bazı arkadaşlar cari açığın canavar olduğunu ve hatta bu canavarın büyümesinde kendi payları olduğunu belirterek timsah gözyaşları dökmeye başladılar. Özellikle de bankacılar bu konuda konuşmaya başladı. Oysa biz 5 yıldır bu konuya dikkat çekiyorduk. Bazılarının geçmişte işledikleri günahlardan arınabilmeleri için önlerinde hala fırsat var" diye konuştu. 

Satıcı, son 3 ayda birilerinin yüksek faiz ve düşük kur politikasından faydalanarak yüzde 30 civarlarında para kazandığını iddia ederek, "125 milyar dolarlık ihracat hedefini şimdiden tutturduk. Tutturulan bu hedefi 130 milyar dolarlık hedefle revize ettik. Temmuz ayı ihracat şampiyonu otomotiv sektörünün üretiminin yüzde 71'inin tamamen yerli. 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.