Karsan ile Renault resmi açılışı yaptı

Karsan Fabrikaları'nda Renault Trucks'ın Premium Uzuyol, Premium Lander ve Kerax modelleri üretiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURSA - Renault Trucks ve Karsan tarafından 25 milyon euroluk yatırımla Bursa'da kurulan üretim hattının resmi açılışı yapıldı.

Fransa dışında ilk kez 2007 Temmuz ayında Türkiye'de üretilmesine karar verilen ve 2008 yılı Eylül ayında üretime geçen üretim hattında Renault Trucks'ın Premium Uzuyol, Premium Lander ve Kerax modelleri üretiliyor.

Resmi açılış töreni için Bursa'ya gelen Renault Trucks Başkanı Stefano Chmielewski, açılışta yaptığı konuşmada Bursa'da üretim kalitesinin çok iyi olduğunu dile getirerek, "Bursa'da üretim kalitesi, Fransa'dan aşağı olmayacak. Biz Renault Trucks'ın bu konuda iyi bir referans olacağını düşünüyoruz" dedi.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ise dünyanın içinde bulunduğu kriz döneminde otomotiv sektörüyle ilgili iyi haberler vermeye herkesin ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Karsan'ın 43 yıl önce Bursa da 158 ortaklık ile kurulduğunu, bugün ise Türkiye'nin gerek otobüste, gerekse midibüs üretiminde Avrupa'nın en büyük imalatçısı haline geldiğini söyledi. Tesisin 2000 yılında yenilendiğine ve yeni bir misyon üstlendiğini ifade eden Kıraç, "Karsan sermayesinde yabancı yok. Esasında bir marka yok. Karsan bütün markalara hizmet veren bir yapıya dönüştü.

Karsan'ın içinde en küçük vasıtadan en büyük vasıtayı yapabilecek duruma geldiğini belirten Kıraç, "2 büyük Fransız firması ile anlaşmamız var. Peugeot ile 6 yıllık Karsan'ın anlaşması var. Bu zarfta partner tipinin devamını yapacak mühendisliği çeşitlendirecek yapıya kavuşmuştur" dedi.