Karşılıksız basmıyoruz, onun için paramız itibarlı

Başbakan Yardımcısı Babacan, Horasan'da yaptığı açıklamada, "Asla karşılıksız para basmıyoruz. Onun için artık paramız itibar görüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


 


ERZURUM - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Eskiden paramızın Türkiye dışında hiçbir değeri yoktu. Maaşını alan herkes maaşını dövize çeviriyordu, sonra bozdurup bozdurup harcıyordu. Her gelen bir sıfır ekleyip geldi. Biz önce o sıfırları attık. Enflasyonla mücadele başlattık. Asla karşılıksız para basmıyoruz. Onun için artık paramız itibar görüyor" dedi.

Babacan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile AK Parti Horasan İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde her alanda iyi mesafeler katettiğini söyledi. Ülkede ilaç fiyatlarının her geçen yıl düştüğüne dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti:
"2002 yılındaki fiyatlara bakın, 3-4 yıl önceki fiyatlara bakın, bir de şimdi ki fiyatlara bakın. Bu fiyatlar nasıl düşüyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Eskiden kuyruklar vardı, ilaç kuyrukları vardı. Şimdi bu kuyruklar yok. Eğitime bakıyoruz, Türkiye'de interneti olmayan okul kalmadı. Her sınıfımızda akıllı tahtalar var. Biz her öğrencimize ücretsiz kitap dağıttık. Öğrencinin zengini fakiri olmaz. İlkokul 5'inci sınıftan itibaren öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Önemli olan kaynağı iyi olarak kullanabilmek. Eskiden paramızın Türkiye dışında hiçbir değeri yoktu. Maaşını alan herkes maaşını dövize çeviriyordu. Sonra bozdurup bozdurup harcıyordu. Her gelen bir sıfır ekleyip geldi. Biz önce o sıfırları attık. Enflasyonla mücadele başlattık. Asla karşılıksız para basmıyoruz. Onun için artık paramız itibar görüyor. Artık yurt dışında kendi paranızla alışveriş yapabiliyorsunuz."

"100'den fazla ülkede kalkınma projesi gerçekleştirdik"

Babacan, 100'den fazla ülkede kalkınma projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti.
"Bugün 1 milyar insan açlık sınırının altında yaşıyor. Yani bir günde bir çeyrek ekmek bulamıyor. Bunların çoğu da Müslüman. 2009-2010 yılında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi seçimlerine girdik. Burada 193 ülke oy kullandı. Türkiye'yi anlattık. Demokrasi ve insan hakları konusunda çalışmalarımızı anlattık. 151 oy aldık, oran yüzde 80. Son yıllarda hiçbir ülke bu oranda oy almamıştı. Türkiye olarak içinden geçtiğimiz reform süreçlerini, sivil asker ilişkilerini, insan hakları ve özgürlükleri konusunda yaptığımız çalışmalar bütün dünya tarafından takip ediliyor. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'dan pek çok ülkeden geliyorlar. Sağlık konusunda yaptığımız çalışmaları inceliyorlar. Oralara elçiler gönderiyoruz. Yaptığımız çalışmaları gösteriyoruz. Ocak ayında birkaç bakan arkadaşımla birlikte Davos toplantısına katıldık. Orada da bir gece boyunca Türkiye'deki sağlık sistemi konuşuldu. Dediler ki; 'Türkiye bu işi başarmış, onlardan öğreneceğimiz çok iş var. Artık Türkiye konuşuluyor, bizim sağlık sistemimiz konuşuluyor."

Sağlık Bakanı Akdağ da AK Parti'ye başka bir isim vermeleri gerekseydi 'hizmet partisi' adını verilebileceklerini ifade ederek, "Bizim için size hizmet etme bir şereftir. Sizler bizim başımızın tacısınız. Biz biliyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Onun için aramızdaki gönül bağını kuvvetlendireceğiz. Bu ülke üzerinde kötü emelleri olanların oyunlarını biz sizlerle bozduk" dedi.