Katar'ın Türkiye ile görüştüğü öne sürüldü

Katar'ın su ve gıda tedariği için Türkiye ve İran ile görüştüğü öne sürüldü. İddialara göre su ve gıda, Katar Havayollarına ait kargo uçaklarıyla taşınacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TİM Başkanı Büyükekşi, "Türkiye ihracatçıları bu talebi karşılamaya hazır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar, başlıca tedarikçileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) yaptırımları nedeniyle ortaya çıkması olası gıda ve su sıkıntısını gidermek için Türkiye ve İran ile tedarik görüşmeleri yürütüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, su ve gıdanın Katar Havayolları'na ait kargo uçaklarıyla taşınacağını belirterek, "Türkiye, İran ve diğer ülkelerle görüşüyoruz" dedi.

Yetkili, ülke piyasasında dört hafta yetecek hububat stoku olduğunu ayrıca ülke yönetiminin Doha'da yüksek miktarda stratejik gıda rezervi bulunduğunu belirtti.

Büyükekşi: Türkiye talebi karşılamaya hazır

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk ihracatçılar olarak Katar'ın gıda ve su talebini karşılamaya hazır olduklarını söyledi. 

Büyükekşi, taleplerin insani ihtiyaçlar olduğuna dikkat çekerek, "Bize talep henüz ulaşmadı. Tahminen yarın ulaşmış olur. Türkiye ihracatçıları olarak bu talebi karşılamaya hazır" diye konuştu.

Katar coğrafi şartlarının büyük bölümü çöl olması nedeniyle çoğunluğu yabancı olan 2.6 milyon nüfusunun gıda ve su ihtiyacının neredeyse tamamını dışarıdan sağlıyor.

Hükümet Katar'a asker göndermek için hızlı adım atacak Hükümet Katar'a asker göndermek için hızlı adım atacak