”Katkı sağlayacak satın almalarla ilgileniyoruz”

Zurich Sigorta Orta ve Doğu Avrupa Üst Yöneticisi Bauer, gazetecilerin sorularını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Zurich Sigorta Orta ve Doğu Avrupa Üst Yöneticisi Lutz Bauer, yeni satın almaların gelebileceği sinyalini verdi.

Mart ayında Zurich Finansal Hizmetler tarafından satın alınan TEB Sigorta, ismini resmen Zurich Sigorta olarak tescil ettirerek faaliyete başladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bauer, TEB Sigortayı seçme nedenleri ile ilgili olarak, "TEB Sigorta dinamik, yaratıcı, genç, girişimci bir firmaydı ve dinamik yaratıcı bir ekibi vardı. Biz de çalışanlarımıza değer veriyor ve çalışanların gözünde cazip firma olarak kalmak istiyoruz. Türkiye'de çalışan ekibimizin yerel deneyimi ve bilgisinin Zurich'in küresel gücü ve kapasiteleri ile birleşmesi bizi müşterilerimize daha iyi hizmet verebilecek pozisyona taşıyor" diye konuştu.

Bauer, bir gazetecinin "Girdiğiniz her pazarda lider olmayı hedefliyorsunuz. Türkiye'de satış süreci devam eden Yapı Kredi Sigorta ile ilgileniyorsunuz. Bu alımı gerçekleştiremezseniz Türkiye'de nasıl lider konuma geleceksiniz?" sorusu üzerine "Bize değer katacak, katkı sağlayacak satın almalarla ilgileniyoruz. Aynı zamanda farklı yatırım planlarımız da var" dedi.

Yapı Kredi Sigortanın satış sürecinde iddialı olup olmadıklarını sorulması üzerine ise Bauer, bunların gizli konular olduğunu ifade ederek, "Gelecekteki büyüme her zaman mevcut işimizi iyi yapmakla ilgili olacak. Mükemmel dağıtım kanallarımız var. Agresif olarak büyümede kararlılığımız var. Tek hedefimiz var, o da karlılık. Karlılık oranımızı yüzde 16'nın altına düşmeyecek" diye konuştu.

Türkiye pazarında rakiplerini iyi tanıdıklarını hepsinin global dünyada rekabet eden şirketler olduklarını belirten Bauer, Türkiye piyasasının kendilerin verimlilik açısından çok iyi fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Bauer, hangi grubun daha hızlı büyüyeceğinin Türkiye pazarında belirleyici olacağını, bunun da teknik imkanlarını kimin daha önce piyasaya süreceğiyle ilgili olduğunu söyledi.

 

"Krizden direkt etkilenmedik"

 

Global krizin kendilerini direkt olarak etkilemediği belirten Bauer, "Subprime'dan bir şey almadık, dolayısıyla etkilenmedik. Çok sağlam risk yönetimi yapıyoruz. Subprime kağıtları almayalım dedik, almadık" dedi.

Bauer, Türkiye sigorta sektöründeki mevzuat yenilemeleri ile ilgili olarak da bu düzenlemelerden memnun olduklarını dile getirdi. Bu konuda çok önemli adımların atıldığını ifade eden Bauer, ürün geliştirme açısından özgürlük ortamı yaratıldığını söyledi.  Zurich Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul ise Zurich Sigorta tarafından satın alınan TEB Sigortanın 1997'de kurulduğunu, 2001 yılından itibaren sürekli hızlı bir büyüme kaydettiğini aktardı.

2007 sonunda şirketin aktiflerinin toplamının 153,5 milyon YTL, müşteri sayısının 279 bin 439 ve poliçe sayısının 448 bin 320 olduğunu kaydeden Bul, geçen sene yüzde 34 oranında büyüyerek pazarın en hızlı büyüyen şirketi olduklarını dile getirdi.

Ertuğrul Bul, 8 bölge müdürlüğü, 171 acente, 16 broker'a sahip olan ve banka dağıtım kanalları konusunda 3 banka ile çalışan yerel deneyime sahip TEB Sigortanın Zurich Sigorta tarafından satın alınmasının oldukça olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.