Kayserigaz üç yılda 100 milyon TL yatırım yapacak

Kayseri genelinde yaklaşık 550 milyon metreküp doğalgaz kullanımının buluduğunu belirten Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Kayserigaz’ın üç yıllık yatırım bütçesinin 100 milyon TL olacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Doğalgaz alanındaki çalışmalarına hız veren Kayserigaz, daha çok abone sayısına ulaşmak için yatırımlarına devam ediyor. Kayserigaz’ın üç yıllık yatırım bütçesi 100 milyon TL olacak. 

Kayseri genelinde yaklaşık 550 milyon metreküp doğalgaz kullanımının buluduğunu belirten Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Bunun yarısı konut kısmında diğer yarısı da sanayi bölgesinde tüketiliyor. 2014'te yaklaşık 22 bin konut yeni abonelik aldık. Bugün itibarıyla 400 bin aboneye ulaştık” ifadesini kullandı. Havaların sıcak gitmesi ile gaz kullanımında azalış olduğunu dile getiren Bora, Avrupa’nın CRM kullanan tek doğalgaz şirketi unvanını aldıklarını dile getirdi. Birçok şirketin uyguladıkları sistemi inceleyip kendi sistemlerine aktarmaya çalıştıklarından bahseden Bora, “2 bin 300 kilometrelik bir doğalgaz şebekesi hattına sahibiz. Türkiye'nin büyüklük bakımından beş doğalgaz şebekesinden biriyiz. Bu da yatırım noktasında nasıl bir yol izlediğimizi gösteriyor” dedi.
Doğalgaz kullanacak abonelere gün boyu danışmanlık hizmetinin verildiği Kayserigaz Doğalgaz Eğitim Evi’nin 2014'te faaliyete geçtiğini hatırlatan  Bora, “Türkiye standartlarına göre tasarlanan bu evde gün boyunca yetkililer tarafından doğalgaz kullanacak olan yeni abonelere danışmanlık hizmeti sağlanıyor. Doğalgaz Eğitim Evi’nde kombi ve radyatörleri, güneş enerjisinden elektrik üretim ünitesinin yanında doğalgazlı şömine, doğalgazlı ocak, klima ve fırın gibi doğalgaz, elektrik ve güneş enerjisi ile çalışan cihazlar bulunuyor” şeklinde konuştu. 

“Develi ilçesine doğalgaz götürmek için çalışmalara başladık”

Bu yılki yatırım planlarından bahseden Bora, “Kayseri'ye doğalgaz girişi Boğazlıyan ilçesi tarafından  gelen Botaş hattı tarafından gerçekleşiyor. Bu yıl, bir tane de şehrin doğusunda bulunan Kızık Bölgesi’ne yeni şehir istasyonu yapıp, arz güvenliğini üst seviyeye ulaştırmak istiyoruz. Erciyes Dağı'nı aşarak, Develi ilçesine doğalgazı götürmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalara ağırlık kazandırarak, bu yılın sonbahar döneminde Develi ilçesine doğalgaz kullandırma gibi bir amacımız var. Doğalgaz şehrin ücra ilçeleri ve bütün köylerine kadar gidecek” açıklamasını yaptı. Bu yatırımların kısa vadede yapılamayacağını belirten  Bora, “Çalışmalarımız devam ediyor. Kendi açımızdan bunu kademelendirdik. İkinci kademede de Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini gündeme getireceğiz. 2017’den sonra Tomarza, Yeşilhisar, Yahyalı’da da bu çalışmalar gündeme gelecek. Şehrin büyümesiyle ilave yatırımlarımız da gerçekleşecek. Gelecek üç yılda 100 milyon liralık yatırım planlıyoruz” diye konuştu.

Kayserigaz'ın daha yaşanabilir bir Kayseri için çevresel faaliyetleri kendine misyon edindiğine değinen Hasan Yasir Bora, “Kayseri’nin havasına katkı sağlamak, doğanın yeşil dengesini artırmak adına oluşturulan Kayserigaz Hatıra Ormanımız var. Yaklaşık 10 bin ağaca ev sahipliği yapan ormanın çevresel düzenlemesi yapıldı. Kuruyan ağaçlar yenileri ile değiştiriliyor” dedi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir