Kent çalışanları Uşak'a ulaştı

Şirketten çıkarılmaları protesto eden işçilerin İzmir'den başlattığı yürüyüş 9. gününde Uşak'ta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - Karşıyaka Belediyesine ait Kent AŞ'den çıkarılmalarını protesto için İzmir'den Ankara'ya yürüyüş başlatan işçiler, yürüyüşlerinin 9. gününde Uşak'a ulaştı.

Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, Uşak'ta konaklayacakları dinlenme tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu geçen yürüyüşü ne pahasına olursun olsun tamamlayacaklarını söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın medyayı yanıltmaya çalıştığını ileri süren Beko, şunları söyledi:

"Karşıyaka Belediyesinde çalışan işçiler haksız yere işlerinden edildi. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın yerine yeni kişiler işe alındı. Belediye Başkanı Cevat Durak işçilerin tazminatlarının ödendiğini söylüyor ancak bu doğru değil. İşçilerimiz tazminatlarını alamadı. Başkan, kamuoyunu yanıltıyor. Biz tazminat istemiyoruz. Biz işimizi geri istiyoruz."

Beko, yolculuklarının 9 gündür devam ettiğini, bazı işçilerin rahatsızlandığını, bazılarının da ayaklarının kanadığını belirterek, "Biz keyfimizden bu yürüyüşe çıkmadık. Evimizde ekmek bekleyen çocuklarımız, eşlerimiz için yürüyoruz. Tüm Türkiye bizim haklı mücadelemizi duyacak" diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin kontrolü altında tek sıra halinde İzmir-Ankara kara yolunda yürüyen işçiler yarın sabah yürüyüşe devam edecek.