KESDO önümüzdeki yıllarda şube açacak

Türkiye'nin ilk tescilli butik üretim dondurmacısı KESDO kesme dondurmayı yurt genelinde tanıtmak için önümüzde ki yıl şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - 1986 yılında ,dondurma ustası  Sami Topuz’un acil bir telefon üzerine makinede unuttuğu karışımın, ertesi gün makineden bıçak marifetiyle çıkarılmasıyla tesadüf eseri oluşan kesme dondurmanın ünü, Kayseri sınırlarını aştı. Bıçakla kesilerek şekil verilen, kendine has tadı  ve özel sosları ile müşterilerin beğenisine sunulan Kayseri'ye özgü olan KESDO ,Kayseri'nin kesme dondurması olma özelliğini koruyor. Kayseri’de imal edilen KESDO, antep fıstıklı, ballı, meyve parçacıklı , kübik parçalı ve spagetti gibi özel sunumlarla  müşterilerin beğenisine sunuluyor. Kesdo İşletme Yöneticisi Osman Topuz,Kesdo'nun mucidi  babası Sami Topuz'un kendilerine miras olarak bıraktığı kesme dondurmayı gelecek kuşaklara aynı tat ve kaliteyi aktarmak olduğunu ve Türkiye'nin ilk tescilli butik üretim dondurma markası kesme dondurmayı yurt genelinde tanıtmak için  önümüzde ki yıl şube açmayı hedeflediklerini söyledi. Topuz, yapımından servisine kadar büyük bir bölümü insan gücüne dayalı bir uğraş gerektiren kesme dondurmanın üretiminde makine payının yüzde 10 olduğunu ifade etti. Bu oranı yüzde 25’e çekmek istediklerini bildiren Topuz,amaçlarının kaliteyi bozmadan daha fazla üretim gerçekleştirip, bu ürünü yurt geneline yaymak olduğu bilgisini aktardı. Dondurmalarında inek sütü, salep ve şeker dışında farklı bir katkı maddesi bulunmadığına dikkat çeken Topuz, dondurmalarının saf mamulden üretildiğini ve içinde vanilyanın dahi bulunmadığını vurguladı. Topuz, "Bundan hareketle kullanacağımız sosların ve meyvelerin de doğal olmasına özen gösteriyoruz. 130 metrekarelik yerimizde hem üretim yapıyor hem de kafemizde müşterilerimize sunuyoruz" dedi.

Firmalarının düzenlediği kampanyalar hakkında da bilgi veren Topuz,sosyal sorumluluk projesine önem verdiklerini bunu da ilk olarak babaları Sami Topuz'un 2007 yılında  dondurma alana kitap hediye etmesiyle başladıklarını ifade etti. Daha sonra  her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen altın hediyeli kampanyalarının başladığını söyleyen Osman Topuz, bu yıl  da altın dağıtımının  Ağustos ayında düzenleneceğini ve kampanya dönemi boyunca her gün iki müşteriye altın toplamda 29 altın hediye edeceklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir