Kırsal kalkınmayla köyden kente göçü bitirecek

Arı yetiştiricilerine ücretsiz kovan dağıtan Altepe, Bursa'da kırsal kalkınmayla köyden kente göçü bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa'nın bir bütün halinde kalkınması için her türlü imkanını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, 450 arı yetiştiricisine boş kovan dağıttı. Ücretsiz verilen kovanları üreticiye teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da kırsal kalkınmayı tam anlamıyla sağlayıp köyden kente olan göçü bitirmek istediklerini söyledi. 

 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi 450 yetiştiriciye arı kovanı dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için 17 ilçede eşzamanlı yatırımlar yaptıklarını, çiftçi ya da yetiştiriciye ihtiyacı olan her türlü desteği verdiklerini söyledi. Coğrafi özellikleri ve stratejik konumuyla öne çıkan Bursa'nın tüm ilçeleriyle birlikte kırsal kalkınmayı hak ettiğini, kurdukları Tarım A.Ş. ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'yla var olan imkanları değerlendirmeyi öncelikli hedef bildiklerini kaydeden Başkan Altepe, "Bütünşehir uygulamasıyla birlikte şehrin bir bütün olarak canlanması, 17 ilçede aynı güzelliğin yaşanması, göç veren bölgelerin göç vermemesi, yeterli üretimi yapamayanların üretim konusunda tam destek almaları ve şehrimizin geleceğe taşınması temel anlayışımızdır" dedi. 

Bursa'da arıcılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma kapsamında çiftçinin geliri ile istihdam düzeyini artırmak istediklerini kaydeden Başkan Altepe, proje kapsamında 1.800 kovan dağıtımı yapacaklarını açıkladı. Altepe; "Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yıllık destekleme kontrollerinde bu kovanlar görülecektir. Projeden yararlanan üreticiler, 5 yıl süreyle bu kovanları satışa konu edemeyecek. Aksi takdirde kovan bedeli üreticiden tahsil edilecek" diye konuştu.