KOBİ'ler için etkili görsel seçmenin ipuçları

iStock by Getty Images Kreatif Araştırmalar Direktörü Rebecca Swift, Türkiye'deki KOBİ'ler için etkili görsel seçmenin ipuçlarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

“Bir resim bir kelimeye bedeldir” sözü, kesinlikle boşa söylenmiş bir söz değil. Kelimelerin yerini hızla görselliğin aldığı günümüzde KOBİ’lerin web siteleri, e-posta bildirimleri, mağaza yönlendirmeleri gibi malzemelerdeki görsel seçimleri, ilgi çekmek ve fark yaratmak için hayati önem taşıyor.

Peki Türkiye’deki KOBİ’ler milyonlarca görsel arasından kendilerine ve işletmelerine uygun olanını nasıl seçebilirler?

iStock by Getty Images Kreatif Araştırmalar Direktörü Rebecca Swift, Türkiye’deki KOBİ’lerin görsel dünyanın değişen trendlerine nasıl ayak uydurabileceği ve kendilerine en uygun görselleri nasıl seçeceği ile ilgili önemli ipuçları paylaştı:

1. Şeffaflık: Görsel bir marka yaratırken dikkate alınan en önemli unsurların başında, şirket değerleri geliyor. Araştırmalarımız sonucunda gördük ki, hâkim değerlerle birlikte, kullanıcıların aradığı görsellerde de değişimler gözlemleniyor. Günümüzde şeffaflık ilkesi istisnasız tüm sektörlerde oldukça değer görmekte. Dolayısıyla artık bu yeni değerler, toplantı yapan ve masalarında çalışan insanların 3. kişi bakış açısıyla çekilen fotoğraflarına da yansıtılmakta.

2. Bana “inovasyonu” anlat: KOBİ’lerin sunduğu hizmet ve uzmanlıklar geliştikçe, aranan görsellerde kullanılan dil de değişikliğe uğruyor. Türkiye’deki kullanıcıların arama yaparken kullandıkları anahtar kelimeler, “ilham”, “planlama”, “yaratıcılık”, “inovasyon” gibi daha soyut kavramlardan oluşuyor.

3. Liderler değişiyor: İş dünyasındaki lider anlayışı değişiyor. Deneyimli ve güvenilir yönetici imgesi artık eskide kaldı. Yeni liderler artık çok daha yaratıcı; takım elbise giymiyorlar ve kişisel stillerini ön plana çıkarıyorlar.

4. Sosyal medya estetiği: Sosyal medyayı avantaja çevirin. Hedef kitlenizin ne tarz görsel medyaya ilgi gösterdiğini araştırın; bulgularınız büyük olasılıkla kişisel tercihlerinizle de uyuşacaktır. Kişisel olarak ilginizi çeken şeylere odaklanarak görsel markanızı yaratmaya başlayın.

5. “Baba” imgesini yeniden keşfedin: Günümüzde ebeveynler, çocuk bakımı ve ev işlerindeki sorumlulukları eskiye oranla çok daha dengeli bir biçimde paylaşıyor. Geleneksel klişelere takılıp kalmamak, markanızın kitlesini genişletecek ve sizi çok daha güncel hale getirecektir.

6. Biraz renk katın: Bulunduğunuz sektörün hâkim bir renk paleti olabilir. Peki, siz buna uyacak mısınız yoksa dışında kalmayı mı tercih edeceksiniz? Seçim sizin. Fakat şu anki trendin, daha fazla ilgi yaratmak için renkleri ve renk kombinasyonlarını olağandışı şekillerde kullanmak yönünde olduğunu bilmekte de yarar var.

7. Kendi bakış açınızı yansıtın: Dünyaya hangi pencereden baktığınızı bir düşünün. Büyük resme mi odaklanıyorsunuz yoksa detayları mı seviyorsunuz? Seçtiğiniz görsellerle kendi bakış açınızı ortaya koyun.

8. Görsellerinizi belirli aralıklarla yenileyin: İlk görsel seçimini yapmak kadar bunları yeni tutmak da önemli. SiteKreator verilerine göre KOBİ’lerin yüzde 75’i web sitelerini ayda yalnızca bir kere güncelliyor ya da hiç güncellemiyor. Aynı araştırma, web sitelerini düzenli olarak (örneğin ayda beş ve daha fazla kere) güncelleyen KOBİ’lerin site trafiklerinde yüzde 300 artış gözlemlediklerini ortaya koyuyor. Güncellemelerin zaman aldığı ve ciddi mali yatırım gerektirdiği yönünde yanlış bir algı var. Bir üyelik planı çerçevesinde stok görsellerini, videoları dönüşümlü olarak kullanmak veya yenilemek işletmeniz için ciddi fark yaratabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir