Koç Topluluğu'ndan çevre bilinçlendirme kampanyası

Kampanya kapsamında 18-30 Aralık arasında 10 şehirde öğrencilere çevre temalı eğitimler verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Koç Topluluğu'nun "Ülkem İçin" ve "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projeleri, Tema Vakfı'nın da desteğiyle ortak bir çalışmada buluşarak, etki alanını genişletti.

Yapılan yazılı açıklamada, kurucusu Vehbi Koç'un "ülkem varsa, ben de varım" ilkesinden hareketle, Türkiye'nin "en yaygın ve geniş katılımlı" sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi hedefleyen topluluğun, bu yıl Çevre ve Orman Bakanlığı ve Tema Vakfı'nın da desteğiyle yürüttüğü "Ülkem İçin" projesi ile Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde toplam 7 adet "Ülkem İçin Ormanı" oluşturduğu hatırlatıldı.

Projenin devamı niteliğinde gerçekleştirilen çalışma ile Koç Topluluğu'nun, sadece orman alanları oluşturmakla kalmayıp, mevcut yeşil alanların korunması için, ormanların bulunduğu illerdeki çocuklara ve gençlere yönelik, bir bilinçlendirme kampanyası düzenleyeceği belirtildi. Açıklamada, 18-30 Aralık 2008 tarihleri arasında Ankara, Batman, Giresun Karaman, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ'daki "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" bursiyerleri ile daha önceki yıllarda "Ülkem İçin" projeleri kapsamında yenilenen ve ihtiyaçları giderilen okullardaki öğrencilere çevre eğitimi verileceği vurgulandı.

Eğitimin ardından da öğrencilerin "Genç Tema" ve "Yavru Tema" üyesi yapılacağı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Kampanya ile bir yandan Koç Topluluğu'nun 'Ülkem İçin' projesi kapsamında dikilen fidanlar ve oluşturulan ormanlara sahip çıkacak bilinçli nesiller oluşmasına katkıda bulunulurken, bir yandan da 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' bursiyerlerine verilen 'sorumlu vatandaşlık' eğitimi de pekiştirilmiş olacak."