Kocaeli'de vergi rekortmenleri açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli il genelinde geçen yıl 735 milyon 186 bin lira vergi tahakkuk ettirildiği bildirildi.

Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Kadir Koşucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumsal refahın attırılmasına yönelik vatandaşlardan anayasal bir zorunluluk olarak alınan verginin, kamu harcamalarının temel kaynağı ve ülke geleceğinin teminatı olduğunu söyledi.
Vergi adaletini bozan ve ekonomik istikrarı sarsan en önemli problemlerden olan kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında vergi kayıp ve kaçağını en aza indiren gönüllü uyumu sağlamanın temel hedefleri olduğunu vurgulayan Koşucu, 13 bin 216 mükellefin "Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamesi" verdiğini kaydetti.
Koşucu, mükellefler tarafından 3 milyar 715 milyon 83 bin lira matrah beyan edildiğini dile getirerek, bu tutar üzerinden 735 milyon 186 bin lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiğini ifade etti.
Kocaeli'nin en fazla kurumlar vergisi ödeyecek kuruluşları arasında Tüpraş Türkiye Petrol Rafineleri AŞ 221 milyon 283 bin lirayla ilk sırada yer alırken, onu 43 milyon 209 bin lirayla Yıldız Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş, 21 milyon 503 bin lirayla İstanbul Gübre Sanayi A.Ş izledi.