'Kocaeli'de üretim yapıp İstanbul'da vergi ödüyorlar'

Bazı firmaların Kocaeli'de üretim yapıp İstanbul'da vergilerini ödediğini belirten, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu, "Burada üretim yapıyorsa vergisini de burada ödeme imkanı verilsin" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'de üretim yapan firmaların vergilerini İstanbul'da ödediğini belirterek, "Firmalardan veya Maliye Bakanlığından isteğimiz, burada üretim yapıyorsa vergisini de burada ödeme imkanı verilsin." dedi.

Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli'de üretim yapan bazı firmaların İstanbul'da vergilerini ödediğini belirtti.

Söz konusu firmaların vergilerini Kocaeli'de ödemesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Zeytinoğlu, "Biz çok uluslu firmaya merkezini Kocaeli'ne taşı dersek, samimi olmaz. Böyle bir talebimiz de zaten yok. Oradaki firmalardan veya Maliye Bakanlığından isteğimiz, burada üretim yapıyorsa vergisini de burada ödeme imkanı verilsin. Veya vergisini İstanbul'da versin ama rakam Kocaeli'ne yazılsın. Basit bir düzenlemeyle yapılabilir diye düşünüyorum. Çünkü İstanbul'daki rakamlar, Kocaeli'nin iki misli. Biliyoruz bunu yaptığımız tespitlerle. Dolayısıyla burada ciddi bir kaybımız var. Çünkü o paydan büyükşehrimiz yüzde 5 pay alıyor. Bizim arzumuz ilimizde yapılan yatırımları hızlı bir şekilde yapılması ve bunun için de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin daha fazla kaynağa ulaşmasını hedefliyorum." değerlendirmesinde bulundu.