Konya Endüstri Zirvesi Fuarı açıldı

Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışından 50 bin civarında ziyaretçiyi ağırlayan Konya Endüstri Zirvesi Fuarı'na bu yıl da yaklaşık 60 bin ziyaretçi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Konya'da, 24 ülkeden 504 firmanın katılımıyla düzenlenen "Konya Endüstri Zirvesi Fuarı"nın açılışı yapıldı.

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılış töreninde, fuarda bu yıl yine Türkiye'nin en önemli üreticilerinin bir araya geldiğini söyledi.

Endüstri zirvesinin herhangi bir düşüş yaşanmadan kuvvetli katılımla ziyarete açıldığını aktaran Ersözlü, 500'ün üzerinde firma, bin 200'ün üzerinde markanın fuarda yerini aldığını dile getirdi. Ersözlü, şunları kaydetti:

"Tabii burada Konya'nın sektördeki gücü de önemli. Konya, tarım, değirmen makineleri imalatı, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, ambalaj sektörü başta olmak üzere birçok alanda üretimde öncüdür. Fuara yurt içi ve yurt dışından önemli alıcılar bekliyoruz. 44 şehirden fuarımıza otobüs seferleri yapılacak. Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışından 50 bin civarında ziyaretçiyi ağırlamıştık, bu yıl da yaklaşık 60 bin ziyaretçiyle fuarımızı kapatacağımızı düşünüyoruz. Fuarda 10 bin dolardan milyon dolara kadar değişen aralıkta çok farklı makineler sergileniyor. İlgililerin bu fuarı kaçırmamasını diliyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılışı yapıldı.

Açılışa, Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Aydoğdu, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir