Konya’dan yavru vatan Kıbrıs’a çıkarma

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rabia Korkmaz

KONYA-Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ni ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgörgün, Büyükelçi Derya Kanbay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu ile görüştü.

Ziyaretlerde önemli bir müzakere sürecinden geçen Kıbrıs’ta kabul edilebilir, kalıcı bir çözümün önemine değinen Kütükcü, Konya olarak Kıbrıs’la daha fazla ticaret yapmak istediklerini, bu ticaret ortamının oluşması için de Konya-Kıbrıs karşılıklı uçak seferlerinin başlamasının önemli olduğunu söyledi.

Bir süredir Konya’nın gündeminde olan karşılıklı seferler için KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı başta olmak üzere tüm Kıbrıslılardan destek isteyen Kütükcü, “Bu seferleri başlatabilirsek başta ekonomi olmak üzere her alanda işbirliğimiz artar. Bunun için Konya-Kıbrıs seferleri her iki taraf için de çok önemli. İnşallah önümüzdeki dönemde iki tarafın da bu konuda daha kararlı bir tavır ortaya koymasıyla başarıya ulaşılacak” diye konuştu.

Ziyaretlerde Konya sanayisi ile ilgili bilgiler de veren Kütükcü, Konya’nın Türkiye’nin sanayi merkezlerinden birisi haline geldiğini, başta makine sanayi, otomotiv endüstrisi ve gıda olmak üzere tüm sektörlerde iddialı bir şehir olduğunu söyledi. Konya’nın yüksek bir girişimcilik ruhu taşıdığının da altını çizen Kütükcü, şehrin başarısının altında bu girişimcilik ruhu yattığını vurguladı.

Taksi şoförü kalbinden bıçaklandıTaksi şoförü kalbinden bıçaklandı

 

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta yaşanan müzakere süreci ile ilgili bilgi verdi. Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde kritik bir dönemden geçildiğini, önümüzdeki birkaç ayın çözüm için önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgörgün ise “Konya Sanayi Odası’nın ziyareti hem bugün hem de geleceğe dair sağlam ekonomik bağlar kurmak için çok önemli. Bizim Türkiye ile bir kardeşlik bağımız, kardeşlik ilişkimiz var. KKTC’deki milli davamızı Türkiye ile birlikte yürütüyoruz” dedi.

KSO Heyetinin, Büyükelçi Derya Kanbay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu ziyaretlerinde ise Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son durum, bölgedeki ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili istişareler de yapıldı, Ziyaretlere Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Mustafa Veli Tekelioğlu, Ömer Şen ve yönetim kurulu üyeleri Kemal Korkmaz, Mehmet Ali Acar, Hüsamettin Sönmez, Kazım Öztürk ile Genel Sekreter Sedat Taşkazan katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir