KOSGEB kadın girişimci kredisiyle 'Çöpçü' yatırımı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Bodrum'a karayolu ile seyahat edenlerin mola noktası olan Aydın Ortaklar'ın meşhur çöp şişi İstanbul Acıbadem'e de geldi. "Çöpçü"nün İstanbul'daki 11. şubesini açan ise ekonomi muhabiri olarak yıllardır gazete ve dergilerde çalışan, ardından da halkla ilişkiler sektörüne geçen Seher Yaşayacak Gökman... KOSGEB kadın girişimci desteği ile Çöpçü Gıda’dan franchise alarak Acıbadem'de iş hayatına atılan Gökman, "Gazeteciydi, Çöpçü oldu" esprilerine de muhatap oldu.
Acıbadem Caddesi'ndeki Çöpçü restoranının önceki haftaki açılışına iş ve basın dünyasının seçkin isimleri de katıldı. Tesiste tam zamanlı olarak 25 kişi istihdam ediliyor. Yemek hizmeti ile birlikte yöresel et ürünlerinin satışı da gerçekleştiriliyor.
copcuacilis3.jpg

 
Açılmadan müşteri akınına uğradı

Acıbadem Çöpçü'nün herkesin tatilde olduğu bir dönemde hizmete girdiğini belirten Gökman, "Yaz dönemi İstanbul'daki restoranlar için düşük sezon olarak görülse de Ramazan ayı başlamadan 3 gün önce restoranı açmak istedik. Restoranımızın test yemeklerini yaparken, ilk müşterimiz geldi ve çöp şiş yemek için çok ısrarcı oldu. Biz de kırmadık kendilerini. Restoranımızı akşam 18:30'da açtık. Hiç duyuru yapmadan sadece ilk müşterimizi görenlerin restorana akın etmesiyle büyük bir şaşkınlık yaşadık" diyor.
Müşterilere çöp şiş yetiştirebilmek için bu yoğun talep karşısında komilik, garsonluk yaptığını bildiren Gökman "Üç saat açık tuttuğumuz restoranımız, İstanbul'da 11. şubesi olan Çöpçü zincirleri arasında 1'nci sıraya yükseldi" dedi.

Ege çöp şişinin ilginç hikayesi

copcuacilis2.jpg

Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi de olan Gökman, İzmir Karşıyakalı... Çocukluğunda ailecek gittikleri Çöpçü'nün ilk restoranı İstanbul Bostancı'da tattığı o lezzeti hiç unutamıyor. Yıllar sonra o lezzetin peşinden giderek restoran işletmeciliğinde karar kılıyor. Seher Yaşayacak Gökman, çöp şişin nasıl yaygınlaştığını şu sözleriyle anlatıyor:
"Selçuk, Ortaklar, Aydın ve İzmir gibi Ege yerleşimlerinde, tren istasyonlarında ihtiyaç sonucu icat edilen Ege çöp şişi trenle seyahatin popüler hatta elzem olduğu yıllarda istasyonlarda beş dakikalık molalarda keşfedildi. Zaman darlığı nedeniyle ızgaraya atıldığında çok kısa sürede pişebilmesi için etleri çok minik doğranıp, tahta kargılara dizilerek icat edildi. Tren görünmeye başladığında atılan çöp şişler, yolcular inene kadar pişiriliyordu. Aslında Türk işi fast food yemek kültürünün Ege'deki ilk ayak izleri sayılabilir. İstanbul'da çöp şiş, kebap salonlarında mönünün içindeki kebap çeşitlerinden biriyken hak ettiği itibarı Çöpçü markasıyla kazandırıldığını söylemek yanlış olmayacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir