Koyun keçi yetiştiricilerine destek başvurusu için ikinci şans

2017 yılı anaç koyun keçi desteklemesi için Koyun Keçi Bilgi Sistemi'ne 24 Kasım'a kadar başvuruda bulunamayan yetiştiriciler, 11-15 Aralık 2017 tarihlerinde müracatlarını yapabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, anaç koyun keçi başına bu yıl verilecek 25 lira destekten yararlanabilmek için 11-15 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılabileceğini bildirdi.

Koyun Keçi Bilgi Sistemi'ne yapılacak başvuruların 24 Kasım'da sona erdiğini ancak başvuruda bulunamayan çiftçilerin talebi üzerine sistemin yeniden açılacağını belirten Çelik, yarım milyon hayvanın daha kaydının yapılmasını beklediğini söyledi.

Geçen yıl 180 bin 54 yetiştiricinin, 20 milyon 751 bin hayvan için toplam 518 milyon 781 bin lira destekleme ödemesi aldığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti: "2017 yılı desteklemeleri için başvuruda bulunan yetiştirici sayısı 201 bin 481 olup 29 milyon 495 bin hayvan sistemde görünmektedir. Geçen yıla göre müracaatta bulunan yetiştiricilerin sayısında ve hayvan sayısında artış görünmektedir. Sistemin 1 hafta açılacak olmasıyla hem yetiştirici sayısında hem hayvan sayısında belirgin bir artış olacak, daha da önemlisi yetiştiricilerimizin mağdur olması önlenecektir"

Çelik, anaç koyun keçi destekleme ödemelerinin çoğunlukla haziran ayında yapıldığını belirterek, ödemelerin erkene çekilerek, 2018'in Şubat veya Mart ayında yapılmasını istediklerini ifade etti.