Kredi kartı TBMM'de ele alınacak

Tüketici örgütleri, planlanan affın tüm kredi kartı mağdurlarına çıkarılmasını ve kredi kartı aidatlarıyla ilgili hükmün tasarıda yer almamasını isteyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Kredi kartı konusunda bugün toplanacak TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna davet edilen tüketici örgütleri, planlanan affın tüm kredi kartı mağdurlarına çıkarılmasını ve kredi kartı aidatlarıyla ilgili hükmün tasarıda yer almamasını isteyecek.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun bugün kredi kartı konusunda toplanacağını söyledi.

Toplantıya tüketici örgütlerinin de davet edildiğini dile getiren Kaya, kredi kartı borçlarının taksitlendirilmesi ve aidatı ile ilgili hazırlanacak tasarının görüşüleceği toplantıya 'Sokağın sıkıntısı'nı taşıyacaklarını bildirdi.

Kaya, toplantıda, icra işlemi ya da hukuk süreci başlatılmış olanlar değil bütün kredi kartı mağdurlarının borçlarının taksitlendirilmesini isteyeceklerini vurgulayarak, "Kredi kartının asgarisini ödemeye çalışan, varını yoğunu satan, tefecilerin eline düşenlerin de af kapsamına alınmasını isteyeceğiz. Bankaların batık paralarını kurtarma operasyonu olarak çalışılmaması gerektiğini belirteceğiz" dedi.

Kredi kartı aidatlarıyla ilgili hükmün tasarıda yer almaması yolunda görüş de bildireceklerini dile getiren Kaya, "Kredi kartı aidatının kesinlikle yasalaşmaması gerekiyor. Burada bankalara ilave para temini sağlanmaya çalışılıyor. Bankalar zaten tüketiciler ve iş yerlerinden yeterince kazanıyor" diye konuştu.

Kaya, kredi kartıyla ilgili tasarının önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar hazırlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.