Kredi kartında yeni dönem

Kredi ve banka kartlarındaki yeni düzenlemeler bugün yürürlüğe giriyor. Düzenlemeyle birlikte artık cep telefonu, gıda ve akaryakıta taksit yapılamayacak. En fazla taksit sayısı ise 9 ay ile sınırlandırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taylan Özgür Dil

İSTANBUL - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) kredi kartları için yaptığı değişiklikler bugün (1 Şubat Cumartesi) yürürlüğe giriyor. Yeni düzenlemeye göre, kredi kartlarıyla telekomünikasyon, yemek, gıda ve akaryakıt harcamalarında taksit dönemi tarihe karışacak. 

Kredi kartlarında yapılan değişikliğe göre, bugünden itibaren kredi kartıyla cep telefonu alma dönemi sona erecek, cep telefonlarına taksit yapılmayacak. Gıda ve yemek harcamalarını da kapsayan taksitlendirme yasağı, restoranlardaki yemeği de kapsayacak. Düzenlemeyle tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt kredilerinin vadesi ise 48 ayı aşamayacak.

"Taksit yasağı bilgisayarları kapsamıyor"

BDDK'nın yaptığı düzenleme, teknolojik ürünlerde yalnızca 'telekomünikasyon' sektöründeki taksitleri engelleyecek. Her türlü elektronik cihaz, beyaz eşya ve mobilyada taksit imkânı olacak. Ancak uygulanacak taksitler yine 9 ayı geçemeyecek. 3G tabletlere ise ‘telekomünikasyon’ kategorisine girdiği için taksit yapılmayacak.

Konuyla ilgili BDDK tarafından yapılan değişiklik metni şu şekilde;

"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir