Kriz sonrasına hazırlanmak önemli

DÜNYA Büyük Jürisi tarafından Yılın Profesyoneli seçilen Akkök Şirketler Grubu CEO’su Mehmet Ali Berkman konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - Ekonominin Şeref Kürsüsü’ne ‘Yılın Profesyoneli’ olarak çıkan Mehmet Ali Berkman’a göre zirveye çıkan yol, iyi bir eğitimden, çok çalışmaktan ve iyilik, alçak gönüllülük, doğruluk, açık sözlülük gibi ruhsal olgunluğa ulaşmaktan geçiyor.

Krizlerin geçici olduğunu bildiren Berkman ”Önemli olan bu dönemde krizden çıkış için hazırlıkları tamamlamak, yatırımları zamanında bitirmektir” dedi. Bu dönemde insan kaynakları eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Berkman, yapısal sorunları çözme ve ARGE ile yeni ürün ve fırsatlar geliştirilmesi için uygun zaman olduğunu kaydetti. Berkman, “Kur riski zararını karşılayabilecek tedbirleri alabildiğiniz ölçüde krizi hafif atlatırsınız. Devam eden yatırımları zamanında bitirmek, krizden çıkıldığında bir fırsat olacaktır” diye konuştu.

Akkök’ün stratejilerini de anlatan Berkman “Tekstilde kontrollü bir küçülme gerçekleştiriyoruz. Akenerji’de ortaklıkla birlikte büyüme sürecine girdik. Kimya’da Aksa, yönünü endüstriyel elyaf ve kompozit malzemeye çevirdi. Akkim yarattığı özkaynakla Orta Doğu ülkelerinde anahtar teslim projeler gerçekleştiriyor. Gayrimenkulde yaşam merkezi üretimine ağırlık verdik” dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde