Latin Amerikalı iş adamlarına yatırım çağrısı

Latin Amerika Odalar Birliği (AICO) Genel Kurulu'na katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Latin Amerikalı işadamlarını Türkiye'ye davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Latin Amerika Odalar Birliği (AICO) Genel Kurulu'na katıldığı ve Latin Amerika iş dünyasını Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdığı bildirildi.
 
TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 6-9 Ekim 2012 tarihlerinde, İspanya'nın Lleida şehrinde düzenlenen Latin Amerika Odalar Birliği'nin 39. Genel Kurulu 23 ülkeden 400'ü aşkın ticaret odasını biraraya getirdi.
 
Genel Kurul'a katılan Hisarcıklıoğlu yaptığı sunumda, Türkiye ekonomisinin zaman içindeki gelişimine, Türkiye'nin sunduğu fırsatlara değindi.
TOBB hakkında detaylı bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, Latin Amerikalı işadamlarını Türkiye'ye davet etti.
 
Hisarcıklıoğlu'nun, TOBB'un AICO'ya gözlemci üye talebini de yinelediği belirtilen açıklamaya göre, TOBB Başkanı Meksika Ulusal Ticaret Odası (CANACO) Başkanı Ricardo Navarro, Meksika Odalar Konfederasyonu (CONCANACO) Başkanı Jorge Davila, Bolivya Ticaret Odası Başkanı Oscar Alberto Calle, Lleida Ticaret Odası Başkanı Joan Simo, Kolombiya Odalar Konfederasyonu Başkanı Julian Dominguez, AICO Yeni Başkanı Peter Hill ve Ekvator Ticaret Odası Başkanı Eduardo Pena ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
 
AICO Genel Kurulu kapsamında Katalonya Özerk Bölge Başkanı Artur Mas ile görüşen Hisarcıklıoğlu, Katalonya bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bölgenin etkili ekonomik gücünün Türkiye ile ticari ilişkileri daha da artıracağını belirtti.
 
Açıklamada, Türkiye'yi çok önemsediğini belirten Katalonya Bölge Başkanı Mas'ın da, ilk fırsatta Türkiye'ye gelmek istediğini söylediği kaydedildi.
 
 
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir