Lisanslı depoculuğa kira desteği

Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünlere ton başına aylık 3 lira, pamuk için ton başına aylık 7 lira kira desteği verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lisanslı depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye ve ayçiçeği için ton başına aylık 3 lira, pamuk için ton başına aylık 7 lira kira desteği verilecek.  

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, "Lisans Alarak Faaliyet Gösteren Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Kira Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Kira ücretlerinin yüzde 50'si oranında kira desteği sağlanacak

Buna göre, lisanslı depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye ve ayçiçeği için ton başına aylık 3 lira, pamuk için de ton başına aylık 7 lira kira destekleme ödemesi yapılacak. Fındık, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm ve kuru incir için ise 10 lirayı geçmemek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca onaylanacak kira ücretlerinin yüzde 50'si oranında kira desteği sağlanacak.  

Ödemeler ne zamna yapılacak?

Kira destekleme ödemeleri, 1 Ocak-31 Mart, 1 Nisan-30 Haziran, 1 Temmuz-30 Eylül ve 1 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında olmak üzere üçer aylık dönemler halinde yılda dört döneme ilişkin yapılacak. Her bir döneme ait müracaatların, lisanslı depo işletmelerince dönemi takip eden ayın 10. günü mesai saati bitimine kadar ilgili Bakanlığa yapılması gerekecek. 

İlgili Bakanlıkça gerçeğe aykırı belge ibraz ettiği belirlenen lisanslı depo işletmeleri, kira destekleme ödemesinden yararlanamayacak.  

2014 yılı destekleme ödemesi müracaatları; 16 Ekim 2014 - 31 Aralık 2014 dönemine ilişkin olarak, bugünden itibaren 10 iş günü içinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yapılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir