MB, yeniden döviz satım ihalesine başlıyor

Yarından itibaren başlayacak ihalelerde döviz tutarı 50 milyon dolar olarak belirlendi. Merkez, aşırı dalgalanma halinde 'doğrudan' müdahale edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Merkez Bankası yarından itibaren yeniden döviz satım ihalelerine başlıyor. İhalelerde satımı yapılacak döviz tutarı 50 milyon ABD doları olarak belirlendi.

Merkez Bankası'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, döviz likiditesini destekleyerek döviz piyasasının sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla 10 Mart 2009 tarihinden itibaren döviz

satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlanmasına karar verildiği kaydedildi.    

İhalelerde satımı yapılacak döviz tutarı 50 milyon ABD doları olarak belirlendiği, gerekli görülen günlerde ihalelerdeki satım tutarının artırılabileceği ifade edildi.

Aşırı dalgalanma olursa 'doğrudan' müdahale edecek

Merkez Bankası, ayrıca, döviz satım ihalelerinin döviz piyasasındaki likidite ihtiyacını tam olarak karşılamadığı, ihalelere rağmen likidite azalmasına bağlı olarak oluşacak spekülatif davranışlar sonucunda kurlarda aşırı dalgalanma gözlenmesi halinde doğrudan döviz satım müdahalesinde bulunabileceğini duyurdu.

Dolar 1.82'den döndü

Bu aradan bankalararası piyasada 1.82 zirvesine çıkan dolarda şu sıra en iyi alış/satış 1.8060/1.8090 TL seviyesinde. Dolar kapalıçarşıda ise 1.8050 TL'den el değiştiriyor.