”Memur maaşlarına yapılan zam önemli bir gelişme”

Hak-İş Genel Başkanı Uslu, zammın, istikrar ortamının bir meyvesi olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Hükümetin, en düşük memur maaşını 1000 YTL'nin üzerine çekmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, bu zammın, istikrar ortamının bir meyvesi olduğunu kaydederek, "Türkiye'nin bir kez daha istikrarın tadına vardığını" ifade etti.

Bu durumun, Türkiye'deki sosyal standart ve gelir dağılımı konusunu da bir kez daha gündeme getirdiğini belirten Uslu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Hükümetin, sosyal bir hamle yaparak en düşük memur maaşını 1000 YTL'nin üzerine çekmesi, önemli bir gelişme olmuştur. Yapılması gereken buydu ve doğru bir adım olmuştur. Bu noktadan hareketle asgari ücretin en düşük memur maaşının yarısının bile altında olduğunu ve bunun da ötesinde, işsizliğin yüzde 10'larda yani yaklaşık 3 milyon insanın açlıkla boğuştuğunu hatırlatmak gerekir. İki asgari ücretli, bir memur etmemektedir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi hükümet üyelerinin de içinde bulunduğu bir kesim ve bazı iş dünyası temsilcileri, bölgesel asgari ücreti pişkince dayatmaya çalışmaktadır.

Siyasi istikrar, vatandaşın ağzının tadı olmuştur ama istikrarın en iyisi ve garantisi, Türkiye'de esasen, asgari gelir yardımı sistemi ve geçinebilecek bir asgari ücretten oluşan bir yaşam standardı, herkes için geçerli olacağı şekilde sosyal dengelerin kurulmasıyla olacaktır."