Mercedes-Benz otobüsleri 'VINN'landı

Yapılan anlaşma çerçevesinde Mercedes-Benz otobüslerinde VINN 3G Multimodem ile Turkcell 3G mobil internet hizmeti verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell ve Mercedes-Benz Türk'ün gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde, Mercedes-Benz otobüslerinde VINN 3G Multimodem ile Turkcell 3G mobil internet hizmeti verecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, müşterilerinin ürünlerini verimli ve konforlu bir şekilde kullanmalarını hedefleyen Mercedes-Benz Türk ve Turkcell'in gerçekleştirdikleri işbirliği ile otobüs yolculuklarında internet kullanımını kaliteli ve hızlı hale getirmek için "Mercedes-Benz otobüslerinde Turkcell 3G mobil internet hizmeti" vereceği belirtildi.

Bu kapsamda; Turkcell'in geliştirdiği VINN 3G Multimodem ile şehirler arası seyahatlerde yolculara kesintisiz, internet bağlantısı sunmanın yanı sıra araç takip sisteminin de devreye alındığı ifade edildi.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, bu hizmette, özellikle Ar-Ge bölümlerinde yer alan "Infotainment" ekibinin çalışmalarının önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener ise, "Turkcell 3G'nin hızının şirketlere daha fazla esneklik ve dinamizm kazandırdığını belirterek, "Mercedes-Benz Türk ile yaptığımız işbirliğiyle de nihai kullanıcıların hayatını kolaylaştırıp zenginleştirecek bir hizmete imza atmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Açıklamada, Mercedes-Benz otobüslerinde VINN 3G Multimodemin çalışma şekline ilişkin şunlar kaydedildi:

"Mercedes-Benz Türk ve Turkcell işbirliği sonucunda, Turkcell ISO 16750 Standartlarına uygun, otobüslerdeki elektronik ve çevre şartlarına uygun VINN 3G Multimodem'i geliştirdi. Modemin elektromanyetik uyumluluk konusundaki 'EMC 2004/104 EG' şartlarına göre testleri tamamlanarak bir yandan dışarıdaki kullanıcıları etkileyecek zararlı manyetik dalga yaymaması, diğer yandan da dışarıdan gelecek zararlı manyetik dalgalardan etkilenmemesi sağlandı.

Mercedes-Benz Türk, bundan böyle şehirler arası otobüslerini internet kullanımına uygun bir elektronik ve mekanik altyapı ile üretiyor. Araç sahibi mobil internet hizmetini almak isterse VINN 3G Multimodem'in taktırdıktan sonra hattını Turkcell'e başvurarak kullanıma açtırıyor. Bu donanımla birlikte Mercedes-Benz Türk, opsiyonel donanım olan şarj üniteleri ile yolcuların bilgisayarlarının şarj edilme sorununa ve yolculuklarda kesintisiz mobil internet için gerekli altyapı sorunlarına da çözüm sunuyor."