Mercedes-Benz Türk, 2. el pazarda faaliyete başladı

Mercedes-Benz Türk'e ait olan Mercedes-Benz Taşıt Ticaret, otobüs, kamyon, hafif ticari araç ve otomobilde 2. el hizmeti vermeye başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hisselerinin tamamı Mercedes-Benz Türk A.Ş'ye ait olan Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş, ağırlıklı ticari araç olmak üzere otobüs, kamyon, hafif ticari araç ve otomobil ürün gruplarında 2. el hizmeti vermeye başladı.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, her ürün grubundaki faaliyetini Daimler'in bu alandaki yapısı doğrultusunda 4 marka altında yürüten Mercedes-Benz Taşıt Ticaret'in, kamyonda "TruckStore", otobüste "BusStore", hafif ticari araçta "Used1", otomobilde "EL2" markalarını kullandığını anlattı.

Sülün, faaliyet alanlarının, tüm ürün grupları olduğunu ancak ağır ticari vasıtaya yoğunlaşacaklarını belirterek, otobüs ve kamyon ikinci el pazarda yurt içi ve ihraç pazarlarına yönelmek istediklerini ifade etti.

Araç alımlarının, Mercedes-Benz araçlarla sınırlı olmadığının altını çizen Sülün, araç alınırken ciddi ekspertiz yapıldığını vurguladı.

Sülün, Mercedes-Benz'den ayrı şirket kurulmasına ilişkin olarak, yeni şirketin faaliyet alanının farklı olduğunu, müşteriye daha hızlı yanıt vermek için böyle bir organizasyona gittiklerini söyledi.

Amaçlarının ağır vasıta ve ağır ticari araç pazarına, kalite, kurumsallık ve sürat yapısının getirilmesi olduğunu, pazarda aktif rol almak istediklerini dile getiren Sülün, otobüste yüzde 63, kamyonda yüzde 33 pazar payına sahip iken, "durumdan vazife çıkardıklarını" kaydetti.

Sülün, toplam yatırım tutarının 9 milyon euro olduğunu ve önümüzdeki yıl Aksaray'da da bir merkez açmayı planladıklarını bildirdi.

"İkinci el piyasasında fiyat belirleyici olacaklarını" belirten Sülün, "Hedefimiz, 3 yıl içinde bu pazarda pazar yapıcı olmak" dedi.

Sülün, ağır vasıtada araç mülkiyetinin el değiştirmesinin en önemli farkları olduğunu ifade etti.

Hedef bin ağaç

Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy ise yapılan yatırımın krizle bağlantısı olmadığını, ikinci elle birlikte hizmet zincirlerini tamamladıklarını belirtti.

Gelecek yılın ciro hedefine ilişkin olarak Aksoy, "Toplamda 4 haneli rakama ulaşacağız, adet olarak bin" dedi.

Aksoy, müşterilerin araçlara Hadımköy'de bulunan merkezden, bayi noktalarından ve internet sayfalarından ulaşabileceği bilgisini verdi.

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler'in ikinci el araçlara da kredi olanağı sağlayacağını söyleyen Aksoy, ürün grupları içinde kotaları bulunmadığını söyledi.

Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş,  Mercedes-Benz marka araçlarla sınırlı olmayıp, her marka ve model taşıtın takas şeklinde veya yeni araç alımından bağımsız peşin alımı ve satımını gerçekleştirecek.

Özellikle otobüs ve kamyon ihracatına önem veren şirket, belirli model ve fiyat aralığındaki otobüs ve kamyonları çeşitli ihracat pazarlarında da satışa sunacak.

Mercedes-Benz Taşıt Ticaret, 2. el taşıtlarıyla birlikte finansman, sigorta ve garantiye kadar tüm hizmetleri, Hadımköy'de bulunan merkezi ve Türkiye genelinde işbirliği içerisinde olduğu Mercedes-Benz yetkili bayileri aracılığı ile müşterilere sunacak.