Metro'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

Szleşmenin ikinci yılının ilk ve ikinci 6 aylık dönemlerinde ücretlerde enflasyon oranında artış yapılacağı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Metro Toptancı Market ile Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Sosyal-İş Sendikası arasında 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Toplu İş Sözleşmesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de güzel şeylerin de yaşandığını, bu sözleşmenin de herkes için güzel bir haber olduğunu söyledi.

Kriz ortamında başka şeylere de şahit olduklarını, sözleşmenin bundan dolayı kendileri için anlamı bulunduğunu ifade eden Çelebi, Metro Toptancı Market'in kriz döneminde büyük cesaretle yeni yatırımlara imza attığını hatırlattı.

Çelebi, imzalanan toplu iş sözleşmesinin 2 bin 500 kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cancı da zor bir süreçten geçilerek sözleşmenin imzalandığını, bu süreçte Metro Toptancı Market'in de kriz fırsatçılığı yapmadığını ifade etti.

Metro'nun hiçbir çalışanı ile yollarını ayırmayacağını kendilerine ilettiğini anlatan Cancı, 2 yıl için imzalanan sözleşme kapsamında çalışanların ilk 6 ay için için yüzde 4, ikinci altı ay için de enflasyon oranında maaş zammı alacağını, 4 maaş ikramiye hakkının da korunduğunu bildirdi.

İlk 6 aylık zam yapıldıktan sonra ücreti 680 liranın altında kalan personelin ücretlerinin 680 liraya çekilmesine karar verildiğini dile getiren Cancı, sözleşmenin ikinci yılının ilk ve ikinci 6 aylık dönemlerinde ücretlerde enflasyon oranında artış yapılacağını, ilk 6 aylık dönemde ayrıca ortalaması TÜFE artış oranının yüzde 20'si olmak üzere, her bir çalışanın ücretine performansına göre değişik oranlarda artış yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.