Mezunlarımızın yüzde 86'sı kariyer hayatına başladı

Hisarcıklıoğlu, TOBB Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayarak, "TOBB ETÜ mezunları işsiz kalmıyor. Şu ana kadar mezunlarımızın yüzde 86'sı kariyer hayatlarına başlamış durumda. Bu oran bu alanda Türkiye'nin en yüksek oranıdır" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı. Dünyanın hızlı değiştiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, öğrencilere seslenerek "Yepyeni bir dünyayla karşı karşıyayız. Eskiden niceliksel özellikler ilerlemek için yeterliydi. Ama bugün kalitenin çok daha önemli olduğu bir dünyadayız. Eskiden biz sanayicilere ne kadar üretim yapabiliyorsun diye soruyorlardı. Şimdi ne kadar katma değer üretebiliyorsun diye soruyorlar. En kaliteliyi ne kadar ucuza üretebiliyorsun diye soruyorlar. Yenilikçi misin, patentin var mı diye soruyorlar. Sizler için de bu durum geçerli" ifadelerini kullandı.

"30 yıl önce üniversite mezunu olmak yetiyordu"

30 yıl önce üniversite mezunu olmanın iş hayatında bir adım öne çıkmak için yeterli olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, bugün ise en iyilerin arasında olmanın gerekli olduğunu kaydetti. Rifat Hisarcıklıoğlu, en iyi eğitimi almış olmanın yetmediğini belirterek "En sağlam ilişkilere de sahip olmanız gerekiyor. Biz, TOBB ETÜ'de bu imkanları sizlere sağladık. Birçok avantajı bir arada yaşıyorsunuz. Bugün belki bu avantajların farkında değilsiniz, ama yarın farkı fark edeceksiniz. Yaşayarak öğreneceksiniz" dedi. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, TOBB ETÜ mezunlarının işsiz kalmadığını, şu ana kadar mezunların yüzde 86'sının kariyer hayatlarına başlamış olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu bu oranın bu alanda Türkiye'nin en yüksek oranı olduğunun altını çizdi.

"234 öğrenci yurtdışına eğitim ve staja gönderildi"

Son 5 yılda 234 TOBB öğrencisinin yurtdışında eğitime ve staja gittiği bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, bu öğrencilerin 150'sinin Avrupa Birliği ile işbirliği içinde ERASMUS programıyla gönderildiğini kaydetti.

Uygulanmayan bilginin kalıcı olmayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Teorinin geçerliliği pratiğe, pratiğin gücü teoriye dayanır. İşte buradaki genç arkadaşlarım, üniversite-sanayi işbirliği neticesinde ortaya çıkan ortak eğitim sayesinde, hem bilen hem uygulayan olacaklardır. Ortak eğitimin parçası olan firmalarımızın sahipleri aramızda. Onlar da bu eğitime katkı sağladılar" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu hayatta zor olan iki şeyin bulunduğunu dile getirirken "Biri insanın kendine iyi bir isim sağlaması, ikincisi ise bu ismi sürdürmesidir. Biz kuruluşumuzda bir hedef koymuştuk. Kısa zaman içinde lider üniversite olacağız demiştik. Şimdi büyük mutlulukla görüyorum ki; her yıl bu hedefe doğru güçlü adımlar atıyoruz. TOBB ETÜ, kurulmasını takiben, en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite olmuştur. Öğrencilerimizin yarıya yakını bursludur. Tüm vakıf üniversiteleri arasında en yüksek bursluluk oranına sahibiz. Lisans Yerleştirme Sınavında ilk 100'den 24 öğrenci alarak bütün vakıf üniversitelerinin önüne geçerek birinci olduk" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir