MHP: Ekonomideki görüntü son derece olumsuz

MHP "Küresel Finans Krizi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu" raporunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

  

ANKARA - MHP "Küresel Finans Krizi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu" raporunda, Hükümet'in, ekonomik kriz ile ilgili olarak "bütünlüğü ve tutarlılığı olan bir önlemler paketini ivedi olarak açıklaması" istendi.

MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, raporda, Hükümet'in, ekonomik krizin Türkiye ekonomisini etkilemeyeceğini son günlere kadar iddia etmesine rağmen ekonomideki görüntünün "son derece olumsuz" olduğu savunuldu. Yaklaşık iki yıldır reel kesimde görülen durgunluk ve sorunların, krizle hızlı şekilde derinleşmeye başladığı belirtilen raporda, "AKP iktidarı IMF ile bir anlaşma yapmak niyetinde ise bu konuda oldukça geç kalmıştır" denildi. Raporda, özetle şu görüşlere yer verildi:

"KOBİ'lere aktarılacak 350 milyon YTL tutarında bir kaynağın, krizin derinliği göz önüne alındığında yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Hükümetin ağırlaşan ekonomik şartlara rağmen tutarlı bir önlemler paketini ortaya koyamaması ekonomi yönetiminin hem siyasi hem de bürokrasi kanatlarının şu anda karşı karşıya bulunduğumuz tablonun vahametini anlayamadığını, hiçbir hazırlıklarının olmadığını ve düzeylerini ortaya koymaktadır. Hükümetin dünya ekonomisinin yeniden yapılandırılacağı bu dönemde yeni gelişmeleri de dikkate alan, mali ve ekonomik piyasaların çağdaş yapılanmasının alt yapısını oluşturacak, bütüncül bir hukuk reformu çalışması başlatması yararlı olacaktır.

AKP iktidarının yanlış ekonomik politikaları ile tükenme noktasına gelmiş reel kesim şimdi küresel finans krizinin etkisi ile sarsılmaktadır. Şu ana kadar bir hasar görülmeyen bankacılık kesimimizin savunma refleksleri, reel kesimin sorunlarını ağırlaştırmaktadır. Hükümeti tekrar, hızlı ve etkin olmaya, bütünlüğü ve tutarlılığı olan bir önlemler paketini ivedi olarak açıklamaya davet ediyoruz."