Minteks, komşuda ürettiği mezeyi Cidde’ye satacak

Havlu ve bornoz ile adını duyuran Minteks, gıda sektörüne girdi. Minör Majör adıyla kestane şekeri, reçel, pişmaniye, şekerleme gibi ürünler satacak olan şirket, üretiminin bir kısmını Yunanistan’da gerçekleştirerek Cidde gibi bölgelere satış yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ - BURSA

Markasını havlu ve bornoz ile duyuran Minteks, Minör Majör adıyla girdiği gıda sektöründe de iddialı. Kestane şekeri, reçel, pişmaniye, şekerleme gibi ürünlerle çeşitlendirdiği ürün yelpazesine son eklediği meze grubunu Yunan bir firma ortaklığında Yunanistan’da üreten firma, bu grupla önümüzdeki aylarda sofralardaki yerini alacak. Yurtiçinde, ikisi Bursa’da olmak üzere Ordu, Kıbrıs, Kocaeli, Bilecik ve Urfa mağazaları ve bayilikler kanalıyla büyüyen Minteks, yurtdışındaki ilk mağazasını yıl sonuna kadar Cidde’de açacak. Gıda ürünlerinde de ihracat başlatmak isteyen firma, Mısır ile görüşmelere başladı. 

Üretimin bir kısmı 

Yunanistan’da Minteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, havlu ve bornoz ürünleriyle başlattıkları Minteks markasında, oda kokularından ev tekstiline, yüzey temizleyicilerinden sabuna kadar 20 kalem ürün bulunduğunu söyledi. Öte yandan gıda sektöründe de iddialarını koruduklarını ifade eden İrman, “Minör Majör markasıyla üretimini gerçekleştirdiğimiz kestane şekeri, reçel, şekerleme, pişmaniye ürün yelpazemizi tüketime sunuyoruz. 10 çeşit meze ürün grubumuzu da önümüzdeki aylarda tüketiciyle buluşturacağız. Minteks markasıyla satışa çıkaracağımız bu ürün çeşidi ambalajlı porsiyonlar halinde restoranlardan temin edilebilecek. Meze ürün çeşidimizin bir kısmını kendi üretim tesislerimizde bir kısmını da Yunan bir firma ile Yunanistan’da gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz proje partnerliği yaptığımız bu firmanın müşteri portföyüne de ulaşmak” dedi. 

Bu yıl %20 büyüme hedefliyor

Bu yılki hedefleri arasında yurtdışında mağazalaşmanın da olduğunu belirten İrman, yurtdışı yatırımı için Cidde’yi işaret etti. 

Özkan İrman, “Benim mağazam demek, ambalajına benim markamın yazılması, ürünlerinin tümünün benim ürünlerimin olması. Suudi Arabistan, Cidde’de bir AVM içinde mağazayı açmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda yer alacağımız AVM’ye bu sene gireceğiz” diye konuştu. Geçtiğimiz yılı cirosal bazda yüzde 20 büyüme ile kapattıklarını ifade eden Minteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, bu yıl için de yüzde 20 büyüme hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Üretimin yüzde 65’i 12 ülkeye ihraç ediliyor 

Tekstil ve hijyen grubunda 62 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve bu yıl gıda ürünlerinde de ihracat hedefl ediklerini belirten İrman, “Özellikle Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya gibi ülkelerde büyük ilgi görüyoruz. Ortadoğu ülkelerinde 14 noktada Minteks markalı ürünler satılıyor. Ağırlıklı olarak çeyiz alışkanlığı olan bizim kültürümüze yakın ülkelerle çalışıyoruz. Yurtdışı pazarına daha çok havlu ve bornoz ürünleri gönderiyoruz. Bu alandaki üretimin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. Suudi Arabistan dış satışımızda büyük yer kaplıyor. Cezayir ve Mısır da bizim için önemli” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir