”Moda Fuarını uluslararası festivale çevireceğiz”

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, İstanbul'u dünya moda endüstrisinin yeni cazibe merkezi yapmak için çalıştıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul'u dünya moda endüstrisinin yeni cazibe merkezi yapmak için çalıştıklarını belirterek, "IF İstanbul Moda Fuarına omuz verip, fuarı uluslararası moda festivaline çevireceğiz" şeklinde konuştu. 

Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin tek moda şovu olan IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı'na tam destek verme kararı aldıklarını belirterek fuarı, dünya çapında moda festivaline dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi. 

Tanrıverdi, hazır giyim sektörünün önde gelen derneklerinin katılımıyla oluşan IF Konseyi ve CNR Fuarcılık ile tam bir uyum içinde çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, "İHKİB olarak biz sektörün ihracatçı birliğiyiz. Sektörel derneklerin olduğu her yerde biz de oluruz. Amacımız Türk hazır giyim sektörünün kalitesini ve moda anlayışını yılda iki kez uluslararası platforma taşıyarak dünya moda sektörünün gözünü İstanbul'a çevirmek" dedi. 

Bu yıl 28-30 Ağustos tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuarın sektör açısından büyük önem taşıdığını ve katılımcı firmalar açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti: 

"Yılda iki kez gerçekleştirilen ve Türkiye'nin tek moda fuarı olan 12. IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı geleneksel bir festivale dönüşüyor. İstanbul'un yüzyıllardır ahengini koruyan ve sürekli değişime açık dinamik yapısı, moda ve yaratıcılığın daha da geniş bir tabana yayılması için elverişli ortam sunuyor. Bu çerçevede İstanbul'u dünyanın sayılı moda üretim merkezlerinden biri haline getirmek için İHKİB olarak büyük gayret gösteriyoruz. IF İstanbul Moda Fuarına omuz verip, fuarı uluslararası moda festivaline çevireceğiz. Her sezon olduğu gibi bu sezon da fuar bünyesindeki en büyük rolü üstlenerek, 3 bin 500 metre karelik Trend Alanını bir festival alanına dönüştüreceğiz. Dünyanın dört bir tarafından gelen alım gruplarını Dış Ticaret Müşteşarlığı koordinasyonunda İstanbul'da ağırlayacağız. Türk hazır giyim sektörünün kalitesini ve moda anlayışını bir kez daha uluslararası platforma taşıyacağız." 

IF Konsey Başkanı Kenan Koç ise açıklamada, İHKİB'in verdiği desteğin fuarın gerçek anlamda uluslararası nitelik kazanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Türk hazır giyim sektörünün birikim ve yaratıcı güce sahip olduğunu, zorlu rekabet şartlarında Türkiye'nin ancak omuz omuza vererek, dünya sahnesinde arzu ettiği noktalara ulaşabileceğini vurguladı. 

Açıklamada, fuarın açılış galasının tasarımcı Tuvana Büyükçınar'ın "TUVANAM ve A46" koleksiyonları ile yapılacağı ve 17. Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ilk beş finalistinin yaratıcı tasarımlarından oluşan defilenin ise 29 Ağustos Cuma günü CNR Expo Trend Alanı'nda gerçekleştirileceği kaydedildi.