MÜSİAD, kuruluşunun 19. yılını kutluyor

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, Anadolu'nun teşebbüs gücünün ortaya çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 19. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 19 yıl zarfında yaptığı çalışmalar, gösterdiği performans ve ürettiği hizmetlerle birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olan MÜSİAD'ın, uyguladığı prensip ve esaslarda daima ilklere imza attığını ve önder olduğunu ifade etti.

Bugün MÜSİAD'ın hala yenilikler ve yeni uygulamalar peşinde koşarak, çoğunluğu Anadolu iş adamları ve sanayicilerinden oluşan üyelerinin gelişmelerine katkı sağlamak ve Türkiye'nin sosyo-ekonomik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak üzere çalıştığını belirten Vardan, şunları kaydetti:

"Bu çalışmaların tamamında MÜSİAD bütün insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş, bizim de kurtuluşumuz olamaz' görüşünü benimsemiş ve ona göre hareket etmiştir. Bu bağlamda daima milletimizin asli terkibinde var olan milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, yerliliği, ülke kalkınması için gerekli üretimi, küresel ekonominin kaçınılmaz gereği olarak dışa açılmayı ve en önemlisi de Anadolu'nun teşebbüs gücünün ortaya çıkarılmasını hedeflemektedir.

MÜSİAD'ın kurulduğu günden bugüne değişmeyenleri; yüksek ahlak-yüksek teknoloji ilkesi temelinde, değişime ve gelişmeye olan arzusu, bütün çalışmalarını gönüllülük esasına göre dürüst olarak gerçekleştirmesidir. Dünden bugüne doğru baktığımızda, sevinç ve gururla görüyoruz ki, Türkiye büyüdükçe MÜSİAD, MÜSİAD büyüdükçe Türkiye büyüyor."