Netaş: Ortaklardan ticari olmayan borç ve alacak yok

Nortel Networks Netaş, bağlı ortaklığının 'iflas koruma'ya başvurması üzerine bilgilendirmede bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 

İSTANBUL - Nortel Networks Netaş, iflas koruma kapsamındaki bağlı ortaklığı Nortel Networks ile bu şirketle ilişkisi bulunan iflas koruma kapsamındaki şirketlerden "ticari olmayan borcu ve alacağı bulunmadığını" bildirdi.

Şirketten İMKB'ye yapılan açıklamada, Nortel Networks International Finance and Holding'in ana ortağı Nortel Networks Cooperation ve Nortel Networks  Limited ile, bu şirketlerle direkt veya indirekt ilişkisi bulunan iflas koruma kapsamındaki şirketlerden ticari olmayan borç ve alacak bulunmadığnıı bildirdi. Söz konusu şirketler lehine verilen herhangi bir ipotek, rehin, taahhüt veya yükümlülüğün de bulunmadığı, ancak devam eden hukuki sürecin şirketini faaliyetleri ve mali tabloları üzerindeki etkisinin henüz bilinmediği ifade edildi.

Şirketten yapılan bir diğer açıklamada ise Kanada mahkemesinin kararı uyarınca, Ernst & Young Inc.'in, "Şirket Alacaklarının Düzenlenmesi Kanunu" prosedürlerine uygun olarak Kanada mahkemesi tarafından atanan gözlemci (monitör) sıfatıyla hareket edeceği ve Nortel Networks Corporation'ın yeniden yapılandırma planının oluşturulmasında destek olunacağı belirtildi.