Nexans Grup ile BP'den 'petrol çıkarma' anlaşması

Şirketler, Meksika Körfezi'nde petrol çıkarmaya yönelik 300 milyon dolarlık bir çerçeve anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Kablo sektöründe faaliyet gösteren ve Marmaray ile Bakü-Ceyhan Boru Hattı projelerinde rol alan Nexans Türkiye'nin mensubu bulunduğu Nexans Grup, BP Arama ve Üretim A.Ş. ile Meksika Körfezi'nde petrol çıkarma çalışmalarına ilişkin anlaşma imzaladı.

Nexans'dan yapılan açıklamada, Grubun, BP Arama ve Üretim A.Ş. ile Meksika Körfezi'nden petrol çıkarmaya yönelik 300 milyon dolarlık bir çerçeve anlaşması imzaladığı bildirildi.

Anlaşma kapsamında okyanusun bin 980 metreye varan derinliklerinden petrol ve gaz çıkarma amacıyla sipariş edilen kabloların tasarım, üretim ve tedarikinin Nexans tarafından yapılacağı belirtilen açıklamada, akıcı madde, güç ve telekomünikasyon servislerinin sağlanabilmesi için verilen bu hizmet ile birlikte Nexans'ın, BP'ye 200 kilometreden fazla özel kablo teslim etmiş olacağı ifade edildi.

Açıklamada, imzalanan bu yeni çerçeve anlaşmasının, BP Arama ve Üretim A.Ş. ve Nexans'ın Meksika Körfezi için 2002 ve 2008 yılları arasında yapmış oldukları anlaşmanın bir devamı niteliğinde olduğu dile getirilerek, bu zaman zarfında BP için toplam 130 milyon dolar değerinde birçok hizmet veren Nexans'ın, bu projeler kapsamında yüksek gerilim güç kablosunu okyanusun derinliğinde ek yaptığı bir uygulamayı da gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Meksika Körfezi için tasarlanacak olan ana kabloların, Nexans'ın Norveç Halden'deki fabrikalarında üretileceği bildirilen açıklamada, Nexans Grup Üst Yönetim Asbaşkanı Yvon Raak'ın şu görüşlerine de yer verildi.

"BP Arama ve Üretim A.Ş. ile yapılan bu yeni çerçeve anlaşması ile birlikte, bir kablo üreticisi olarak Meksika Körfezi'ndeki stratejik pozisyonumuzu sağlamlaştırdık. Nexans, aldığı projeleri başarılı bir şekilde yürütme kapasitesini sadece teknik zorlukları aşarak değil, zamanında teslim ederek de kanıtladı. Bu yeni anlaşmayla beraber Meksika Körfezi'ne, uygun maliyetli bir çözüm bulabildiğimizi de göstermiş olduk."