Nokia’nın megapiksel canavarı Lumia 1020, pazara sunuldu

Nokia’nın yeni akıllı telefonu Lumia 1020, 41 megapiksellik fotoğraf çözünürlüğü ile bu alanda çıtayı bir üste taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nokia'nın en yeni modeli megapiksel canavarı Lumia 1020, 11 Ekim itibariyle ilk kez Turkcell'e özel olarak satışa sunulacak.  Turkcell Dergilik, Turkcell Video, Online İşlem Merkezi gibi Turkcell Windows Phone 8 uygulamalarının yüklü olarak geleceği akıllı telefon, altı elementli ZEISS lens ve optik görüntü sabitleme özelliği ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığını yeni bir boyuta taşıyan Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia 1020’de yer alan 1280x768 piksel çözünürlüklü 4,5 inç AMOLED ekran, Corning Gorilla Glass 3 ile kaplı. Corning Gorilla Glass 3 sayesinde çizilmelere karşı dayanıklı olan Lumia 1020’de, 1,5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 32 GB dahili depolama alanına ek 7 GB'lık ücretsiz SkyDrive depolama alanını sunan Lumia 1020, optik görüntü sabitlemeye sahip PureView 41 megapiksel kamerası 7712x5360 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekmeye imkan tanıyor.

LED flaş özelliği

Xenon flaş ve LED flaş, kameranın sunduğu diğer özellikler arasında. Ön kısmında yer alan 1,2 megapiksel kamera ile görüntülü görüşmeler yapmanıza olanak tanıyan cihazın ağırlığı 158 gram, boyutları ise 130,4 x 71,4 x 10,4 mm. Çift bant Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, RDS'li stereo FM radyo, Bluetooth 3.0 ve micro-USB ise cihazın bağlantı noktaları arasında. 

Turkcell Platinum müşterilerine özel

Turkcell Platinum müşterilerine daima en yeni teknolojiyi sunduklarını ifade eden ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, “İlk defa ve sadece Turkcell Platinum müşterileriyle buluşacak olan Lumia serisinin en yenisi Nokia Lumia 1020 de, teknolojiyi yakından takip eden herkes için heyecan verici bir ürün. Nokia ile sürdürdüğümüz güçlü işbirliğini bu cihaz sayesinde yeni bir boyuta taşımanın heyecanını yaşıyoruz. 

Nokia Lumia 1020 ile beraber ilk defa Windows işletim sistemli bir telefonda Turkcell uygulamaları ön yüklü halde müşterilerimizle buluşacak. 2 Ekim’den itibaren müşterilerimize sunacağımız Nokia Lumia 1020 ile birlikte Turkcell Platinum müşterisi olmanın hem teknolojide öncülük hem de en ayrıcalıklı koşullarda cihaz sahibi olmak anlamına geldiğini bir kez daha göstermekten mutluyuz” dedi.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Nokia Lumia ailesinin yeni üyesi Lumia 1020’yi tanıtmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, “Nokia Lumia 1020 bir akıllı telefonun sunabileceği en üstün görüntüleme teknolojisini sunuyor. Kullanıcılarımızın daha zengin deneyimler yaşayabilmesi için Lumia 1020 ile beraber Nokia ProCamera uygulamasını da geliştirdik. Artık fotoğraf sever Nokia kullanıcılarının, gerek görüntü kalitesi gerek zoom teknolojisiyle fotoğraf çekmek için yanlarında sadece Lumia 1020’lerini bulundurması yeterli!” dedi.

11 Ekim’de satışa sunulacak

2 Ekim’den itibaren ön siparişe açılan akıllı telefonun, 11 Ekim tarihinde 1.999 TL'den satın alınabilecek. Ayrıca Turkcell Platinum müşterileri,  11 Ekim 2013 itibarıyla 24 ay boyunca tarifeye ek ayda 83 TL’den başlayan fiyatlarla kontratlı olarak da Nokia Lumia 1020’ye sahip olabilecek. Telefonun sarı, beyaz ve siyah renklerde satışa sunulacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir