Ofis-Sen, çalışma hayatında barış için kolları sıvadı

2015 yılında atağa kalkmaya hazırlanan Ofis-Sen, çalışanların çalışma hayatı barışına ve sorunların çözümüne daha aktif katkı sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde büro işkolunda kurulan kısa adı Ofis-Sen olan Türkiye Demokratik Ofis Çalışanları Sendikası, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısını Ankara Boss Otelde yaptı.

Toplantıda sendikanın geleceği ile ilgili önemli karalar alındı.

Ofis Başkanlar Kurulu, Türkiye’de sendikacılığın ciddi anlamda çıkmaza girdiğini, sendika yöneticilerinin menfaatlerinin çalışanların umumi menfaatlerinin önüne geçtiği ve yeniden hak merkezli bir sendikal anlayışın ortaya konması gerektiği, bunun için de uygun konjonktürün bulunduğu ifade edildi. 

Türkiye Demokratik Ofis Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Dr. H. Selen Dağıstan Namlı, yaptığı açıklamada çalışma hayatında çağdaş sendikacılık anlayışını hâkim kılmak, kamu çalışanlarının üretimden gelen emek ve söz hakkını savunmak üzere 19 Aralık 2009 tarihinde kurulduklarını belirterek şahısların değil çalışanların umumi haklarını her şeyden üstün tutmak üzere harekete geçeceklerini söyledi.

Dr. Namlı, sendikanın il başkanlarının katıldığı başkanlar kurulu toplantısında sendikacılığın açmazlarının masaya yatırıldığını belirterek sendika olarak 2015 yılında atağa kalkma ve çalışma kararı aldıklarını belirtti. 

untitled-6.jpg

Dr. Dağıstan Namlı “Bilindiği üzere, 2014 ve 2015 yılı zamları sendikalar ile Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre, 2014 yılında taban aylığa 175 lira,  2015 yılında ise yüzde 3+3 zam belirlenmiştir. Yapılan toplu sözleşmede 2014 yılı enflasyon farkı unutulmuş memurların aldığı ücret enflasyonun altında ezilmiştir. Memurlarımız maalesef  Erbakan hükümetinden bu yana ciddi bir zam alamamıştır" dedi. 

Sendika olarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecine, çalışanların çalışma hayatı barışına ve sorunların çözümüne daha aktif katkı sunacaklarını ve bununla ilgili sendika başkanlar kurulunun irade beyanı koyduğunu sözlerine ekledi.

Dr. Namlı, “En zor dönemde davasını satmamış bu insanlar topluluğunun profesyonel bir örgütlenme biçimi ve ciddi bir çalışmayla Türkiye’nin geleceğine yön vereceğine ve çalışma hayatında hak merkezli çalışma barışını inşa edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam ediniz.” dedi. 

Sendikanın il başkanları ise yaptıkları konuşmalarda Türkiye’de kamu çalışanlarının son dönemlerde toplu sözleşmelerde yeterince iyi temsil edilmediklerini, sendika yöneticilerinin toplantıya sendikanın yönetim denetim disiplin organları ile il temsilcileri katıldı.