Okan ve İhlas'ın 'çatı'sı henüz belirlenmedi

Okan Tekstil, İhlas Madencilik ile birleşme işleminin hangi şirket bünyesinde gerçekleştirileceğine sonra karar verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Okan Tekstil, İhlas Madencilik ile birleşme işleminin hangi şirket bünyesinde gerçekleştirileceğinin daha sonra kararlaştırılacağını duyurdu.

Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirket Yönetim Kurulunca, 2008 yılı ekim ayında, şirket faaliyet konusunun madencilik olarak değiştirilmesi ile ilgili karar alınarak, 2008 yılı kasım ayında SPK'ya başvurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Hem dünyada ve hem de ülkemizde yaşanan kriz nedeniyle, yatırımcılarımızın ve ortaklarımızın korunması için, 2008 yılı ağustos aylarında düşünmediğimiz birleşme işlemini gündemine alarak, birleşme niyetini açıklayan bir yönetim kurulu kararı alınmıştır. Zaten, birleşme işlemi, tek taraflı bir istek ve arzu ile değil de birleşilecek şirketin de arzu ve isteği ile gerçekleşeceği için, İhlas Madencilik Yönetim Kurulunun da birleşme niyet ve kararını ortaya koyması ile 26 Şubat 2009 tarihindeki özel durum açıklaması yapılmıştır.

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, İhlas Madencilik A.Ş ile birleşme kararı alınmasının nedenleri yukarıda geniş olarak acıklandığı için burada tekrar yazmıyoruz. Diğer taraftan, uzman kuruluşların tavsiyeleri de göz önüne alınarak, birleşme işleminin hangi şirket bünyesinde gerçekleştirileceği daha sonra kararlaştırılacaktır."