Olgun Oto yeni bir yaklaşım için kolları sıvadı

Olgun Şirketler Grubu, bu yıl yeni markası EMMEGAS ile Balkan ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerin de yeni distribütörlükler geliştirip pazar payını artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri merkezli Olgun Oto, otomotiv sektöründeki çok yönlü hizmet anlayışını yeni ürün ve hizmetlerle daha profesyonel bir noktaya taşımak için kolları sıvadı. Bu yıl yeni markası  EMMEGAS ile Balkan ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerin de  yeni distribütörlükler geliştirip pazar payını artırmayı hedefleyen Olgun Şirketler Grubu, kurumsallaşma çalışmalarına da ağırlık vermeyi planlıyor.

1970 yılında dedeleri Mustafa Olgun Harputlu’nun Kayseri Eski Sanayi Bölgesi'nde 50 metrekarelik bir atölyede araçlara balata ve conta çakmasıyla temelleri atılan Olgun Oto, yıllık 15 bin takım oto gaz sistemi satışıyla sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Yeni dönemdeki hedefleri konusunda açıklamalar yapan Olgun Oto Proje Yöneticisi Salih Elmaağaçlı, “Binek araç pazarında oto gaz ve CNG dönüşümünde tüketicilerin mümkün olduğunca ilk elden garanti altında kalmaları ve satış sonrasında en iyi müşteri deneyimini yaşamalarını sağlıyoruz. Bunu devam ettirmeyi ve yeni ürün ve hizmetlerimizle sektörde yeni bir yaklaşım geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Ağır vasıta pazarında da araç filolarının sadece araçlarının dönüşümü değil satış öncesinde gaz tedariki, projelendirme, satış sonrasında bakım ve takip hizmetleri gibi tüm ihtiyaçlarına yönelik tam hizmet alabilecekleri proje ortaklarıyla birlikte çözüm sunduklarını kaydeden Elmaağaçlı, “Müşterilerimize “proje” bazlı yaklaşımlar  sunuyoruz. Binek araç ağımızdan farklı bir ağ kurmak ve bu hizmetlerin koordinasyon ve yönetimini yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. 

Olgun Oto AŞ bünyesindeki LPG  bölümünün yurt genelin de  İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kayseri, Gaziantep’te olmak üzere 6 şubemiz ve 64 ilde 220 bayimiz le hizmet veriyoruz Merkez ofisimiz ve şubelerimizde toplam 112 kişi ve Olgun Kriko  bünyesinde 44 kişi istihdamımız bulunmaktadır. Kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Bu yılki hedeflerinin cironun yüzde 50 artırılması olduğunu ifade eden Elmaağaçlı, "Bu yıl montaj bölümümüzde de çalışmadığımız firmalarla çalışarak, yurt içindeki pazar payımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca şirket olarak kurumsallaşmaya gitme kararı aldık. Bu yıl bu yönde çalışmalara da ağırlık vereceğiz" diye konuştu. LPG sektörünün olgunluk evresine gelmiş bir yapıda olduğuna dikkat çeken Elmaağaçlı, “Artık sektördeki tüm firmalar gerek ürün gerekse hizmetlerde kalitenin önemini kavramış durumda. Bu her şey den önce tüketiciler için çok güzel bir haber. Çünkü inanıyoruz ki bu yıl ve devam eden yıllar da tüketicilerin aldığı ürün ve hizmetlerin kalitesi sürekli artacak. Dolayısıyla kalite ihtiyacının artması sektörümüzün katma-değeri daha yüksek olduğu bir noktaya gelmesini sağlıyor ve sağlamaya devam edecek. Seçim yılının verdiği ekonomik iniş çıkışlara rağmen orta ve uzun vadede tüm firmalar gibi bizlerde ürün ve hizmetlerimizin katma değerinin yükselmesi ile büyümeye devam edebilecek ve ülkemizin gelişmesine çok yönlü katkıda bulunmanın kıvancını yaşayabileceğiz.”diyor. 

Elma ağaçlı, LPG sektöründe hizmet veren firmalara düşen görevin bilinçlendirme ve bilgilendirme yanında projelerini artırmak olduğunu vurgulayan Elma ağaçlı, sektörün sorunları arasında yer alan kapalı park problemi konusunda şunları kaydediyor: 

“Sektörümüzdeki önemli bir sorun; kapalı otoparklara oto gazlı ve CNG’li araçların alınmaması. Aslında Avrupa ve diğer gelişmiş ülkelerde kapalı alanların havalandırma vakum sistemlerinin tavandan zemine uzanan havalandırma kanalları ile çok önceden çözülmüş. Bu konuda ilgili bakanlıkların atılacak adımlar, geliştirilecek mevzuat ve yönetmeliklerle kolayca çözülebileceği kanaatindeyiz. 2012 yılından itibaren sektör firmalarının bir araya gelip attığı adımlarla gelişme kaydedildi ancak sonuçlandırılması için çalışmaların hızlandırması gerekiyor.” LPG sektörünün modern yaşamın dünya varlıklarına ve doğaya etkilerini azaltan ürünler sunan ve tüm dünyada hızla gelişen çevre bilincine hizmette pozitif etki eden bir sektör olduğu bilgisini veren Elma ağaçlı, “Sektörümüze ana algı “tasarruf" üzerine olmasına rağmen tüm dünyada ve ülkemizde gelişen çevre bilincine hizmet etmesi sebebiyle sürekliliği öngörülebilen bir sektör.  İnanıyoruz ki çevre bilincinin gelişmesi sektörümüzün devamlılığını sağlayacak ana kriter olacaktır. Bu düşünceden yola çıkarak çevre bilincinin gelişmesi ve tasarruf faktörünün değerlendirilmesi üzerine yapılan her türlü yatırıma ve projenin cevap alacağımızdan eminiz.” şeklinde konuşuyor. 

Elmaağaçlı, günümüzde oto gazlı ve doğalgazlı araçların otomobil endüstrisinin yüksek güvenlik standartlarını sonuna kadar taşıdığını ifade ederek, “Bu sebeple sektör içerisindeki tüm firmalar bu konuda son derece endişesiz. Ancak bu konuda atılan adımlar neticesinde gelinen teknolojik ve güvenlik standartları son kullanıcıya daha iyi aktarılmalı ve sektör oyuncuları gibi tüketicilerde kuşkularından arındırılmalı ve geçmişteki önyargılar yok edilmeli”diyor. 

Olgun Oto’yu sektöründeki firmalardan farklı kılan yönlerine de işaret eden Elma ağaçlı, araç sahiplerini modern yaşamın doğaya etkisini azaltacak aynı zamanda tasarruf sağlayacak oto gaz ve CNG konusunda bilinçlendirecek kampanyalar yürüttükleri bilgisini vererek;  şunları kaydediyor: “Bu bilincin verdiği sorumlulukla ürünlerimizi, her bir motor türü ve ayrıca her marka ve model araç için, hem donanım çözümleri hem de yazılım çözümleri ile araçların ve tüketicilerin farklı ihtiyaçlarına tam çözüm verecek ürünler geliştiriyoruz.  Ayrıca bayi ağımıza yönelik destekleyici kampanyalarımız bulunuyor. Bunun güzel örneklerinden birisi 2013 yılında tamamladığımız, bayilerimize 75 araç hediye ettiğimiz kampanyamız bayilerimizden memnuniyet ve sadakat olarak firmamıza katkı sağladı. Yeni projelerimizle bayi ağımızı da bizimle birlikte güçlendirecek kampanyalar yapıyoruz.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir