OLIVTECH Fuarı, İzmir'de kapılarını açacak

İzmir'de, "2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı" perşembe günü ikinci kez düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de, "2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı" (OLIVTECH Fuarı) 19-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

İZFAŞ ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin desteğiyle organize edilen fuar, Kültürpark Fuar Alanı'nda, Türk zeytin ve zeytinyağını yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunacak.
İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 101 firmanın katılacağı ve hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelinen fuar, ilk yıllarından itibaren katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını açmayı hedefliyor.
Fuar kapsamında "Türk Zeytinyağı'nda Dün, Bugün, Yarın", "Zeytinde Tarihe Yolculuk", "Sofralık Zeytin" ve "Turizmde Kariyer Günleri" konulu paneller gerçekleştirilecek.
Ayrıca İZFAŞ, İzmir Üniversitesi, İzmir Aşçılar Derneği işbirliği ile "Ege Mutfağı'ndan Seçmeler" yemek yarışması yapılacak.
Fuarın üçüncü gününde ise "Sofralık Zeytin Tadımı, Zeytinyağı Tadımı" etkinliği gerçekleştirilecek.
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, fuar kapsamında düzenleyeceklerin etkinliklerin, Türkiye'de kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlayacağını belirtti.
Profesyonel ve son tüketiciye yönelik olarak düzenlenen ve 4 gün açık kalacak fuar, 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir