Onur, filosuna Airbus ekledi

Şirket bir adet Airbus 300-600 uçağı satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Onur Havayolları, filosuna yeni bir adet Airbus 300-600 uçağı satın alarak uçak sayısı 25'e, koltuk kapasitesini de 5 bin 714'e yükseltti.

Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu yaptığı yazılı açıklamada, kriz nedeniyle havacılık sektöründe şirketler küçülmenin yollarını ararken Onur Havayolları'nın uçak almaya devam ettiğini kaydetti. 

Bolukçu, krize karşı bağışıklı olduklarını belirterek, "Öz sermayesi güçlü şirketler için her kriz bir fırsattır. Onur Air olarak o kadar çok kriz atlattık ki bu krizi de bir fırsat olarak değerlendirebilecek aşıya sahibiz. Sadece bu uçak sayesinde bile ülkemize yıllık 4 milyon dolar navlun döviz girdisi sağlayacağız" diye konuştu.

Uçak alımı için görüşmelere Nisan ayında başladıklarını ifade eden Bolukçu, Airbus 300-600 tipi uçağı önceki gün Atatürk Havalimanı'na getirdiklerini kaydetti. Bolukçu, satın aldıkları uçağın daha önce Yunan Olimpic şirketinde uçtuğunu, uçağın hac-umre operasyonu için boyanarak Suudi Arabistan Havayolları'na kiralandığını bildirdi.  Uçağın, 28'i business ve 241'i ekonomi olmak üzere toplam 269 koltuğu bulunuyor.