Örtü altı tarımda üretim başladı

Kumluca'da sonbahar dönemi için fide üretimi başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye'de örtü altı yaş sebze ve meyve yetiştiriciliğinde önemli yerlerinden olan ve seracılığın başkenti olarak adlandırılan Kumluca'da sonbahar dönemi dikimi yapılacak ürünler için hazırlıklar başladı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Kumluca ve yöresinde 2012-2013 yılı örtü altı yaş sebze ve meyve üretim sezonu hazırlıklarının sürdüğünü, çiftçiler tarafından sonbahar döneminde yetiştirilecek ürünler için fide tesislerinde tohum ekimlerinin başladığını söyledi.

Kumluca'da yaklaşık 60 bin dekar alanda örtü altı sera üretimi gerçekleştirildiğini anımsatan Kayhan, "Çiftçilerin bu yıl 30-35 bin dekar alanda sonbahar dönemi erken ekimi yapacaklarını tahmin ediyorum. Bunun için ilçede bulunan 15 adet fide üretim tesisinde yoğun çalışma sürüyor" dedi.

Kumluca'nın tarımsal üretim ve örtü altı yaş sebze ve meyve yetiştiriciliğinde Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kayhan, "Kumluca ve yöresinde sera üretimi yapan çiftçilerimiz, sonbahar dönemi ekimleri için fide tesislerinde fidelerini ürettirmeye başladılar. Sonbahar dönemi için ekimi yapılan tohumlardan kasım ayında ürün hasat edilebilecek" diye konuştu.

Kumluca ve yöresinde sonbahar dönemi için ekilecek olan sera alanlarının yarısına yakınında domates üretimi yapılacağını tahmin ettiklerini bildiren Kayhan, diğer alanlarda ise biber çeşitleri, patlıcan, salatalık ve diğer örtü altı sera ürünleri yetiştirileceğini kaydetti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir