Özelleştirme programına yeni gayrimenkuller alındı

Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu, Siirt, Aydın, Bitlis ve Ankara'daki bazı taşınmazları özelleştirme programına aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu, Siirt, Aydın, Bitlis ve Ankara'daki bazı taşınmazları özelleştirme programına aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararlarına göre, mülkiyeti tta Gayrimenkul AŞ'ye (Eski unvanı ile Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.-TTA) ait iken Adalet Bakanlığına tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesine devrine karar verilen Siirt'in Kurtalan ilçesi Kıcıman Mahallesi'nde bulunan 58 bin 826 metrekarelik taşınmazın üzerindeki binalar ve bağımsız bölümler ile birlikte devir ve tahsisine ilişkin karar iptal edildi. Söz konusu taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ve özelleştirme işlemlerinin 3  yıl içinde tamamlanmasına karar verildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Aydın'ın Didim İlçesi Didim Mahallesi'nde bulunan 654,77 metrekarelik taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ve özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içinde tamamlanması kararlaştırıldı.

Mülkiyeti tta Gayrimenkul AŞ'ye ait iken belediye hizmetlerinde kullanılması kaydıyla bedelsiz olarak Bitlis Belediyesine devredilen Merkez ilçesi Papşin köyünde bulunan 4 bin 720 ve 22 bin 340 metrekarelik taşınmazlar ile Yam köyünde bulunan 99 bin 690 metrekare yüzölçümlü taşınmaza ait anılan kararlar iptal edildi. Bu taşınmazlar 5 Şubat 2018'e kadar özelleştirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'nin 1/2 oranındaki hissesinin bulunduğu Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Virancık Köyü sınırlarında yer alan ve 21 taşınmazdaki Türkiye Elektrik İletim AŞ, Elektrik Üretim AŞ ve Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ Genel Müdürlüğüne ait hisselerin özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı. Özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içerisinde tamamlanmasına karar verildi.

Satış onayları

Öte yandan, Kurul, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki 112 ada, 1 numaralı ve 113 ada 1 numaralı parsellerde bulunan 8 bin 220,88 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 3 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Hayat Kimya Sanayi Anonim Şirketi'ne satılması onaylandı.  

Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Safra Mahallesi Kartaltepe mevkiindeki 782 ada, 1 numaralı parseldeki 16 bin 527,26 metrekare yüzölçümlü Prestij Hizmet Alanı imarlı gayrimenkulün, 70 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Babacan Grup Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmasına karar verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir