Pakmaya, SAP yatırımı ile iş süreçlerini geliştirecek

Proje ile, üretim, üretim planlama, satış-dağıtım, malzeme yönetimi, insan kaynakları-bordro, kalite yönetimi, maliyet ve finans süreçleri otomatize edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Beş kıtada 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Pakmaya, Elsys danışmanlığında SAP çözümleri kullanılarak iş süreçlerini geliştirme kararı aldı.

Pakmaya'dan yapılan yazılı açıklamada, firmanın ekmek mayası alanındaki öncü konumunu bilgi teknolojileri yatırımı ile güçlendireceği ifade edilerek, dünyanın sayılı büyük ekmek mayası üreticilerinden biri olduğu ve aynı grup bünyesinde yer alan As Gıda, Elsys danışmanlığında SAP yatırımı yapma kararı aldığı belirtildi.

Elsys mimarlığında hayata geçirilecek proje kapsamında, üretim, üretim planlama, satış-dağıtım, malzeme yönetimi, insan kaynakları-bordro, kalite yönetimi, maliyet ve finans süreçlerinin otomatize edileceği yer alan açıklamada, şöyle denildi:

"Elsys çözüm ortaklığında gerçekleştirilecek SAP projesi ile üretimin her aşamasını kontrol altında tutan Pakmaya'da kurumsal kaynakların daha etkin kullanılması ve iş süreçlerinin sistemli şekilde yürütülmesi mümkün olacak. Türkiye'de pazarının lideri olan ve 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapan Pakmaya, SAP çözümleriyle iş süreçlerini daha verimli kılmayı hedefliyor. Finansal kaynaklar ile iş gücünün planlanması ve iş süreçlerinin izlenebilmesi sayesinde maliyetlerin daha güçlü bir kontrol altında tutulması bekleniyor."

Açıklamada, biri yurt dışında olmak üzere dört ayrı tesiste üretim gerçekleştiren Pakmaya'nın, Türkiye'deki tesisleri için uygulamaya konulan PAK SAP ERP Projesi'ni 1 Ocak 2010 itibariyle canlı kullanıma almayı hedeflediği kaydedildi.

Elsys

Elsys Danışmanlık, şirketlerin bilgi ve iletişim teknolojilerine ilişkin gereksinimlerini karşılamak üzere, kurumsal yazılım çözümleri, mobil uygulamalar, sistem ve donanım entegrasyonu alanında hizmet sunuyor. SAP uygulamaları alanında Türkiye'de en fazla proje deneyimine sahip olan Elsys'in 145'i danışman olmak üzere 175 kişilik kadrosu bulunuyor.

Türkiye'nin yanı sıra uluslararası arenada da projeler üstlenen Elsys, şirketlerin teknolojiden yararlanarak rekabet güçlerini artırmalarına destek oluyor.

Elsys, İstanbul'daki merkez ofisinin yanı sıra Dubai'deki temsilciliği aracılığıyla da danışmanlık, uygulama ve eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Elsys'in SAP, ProAct International, Nakisa, Redwood, Intermec, Cisco gibi kuruluşlarla çözüm ortaklıkları bulunuyor.