Palandöken'e yeni görev

Türkiye-AB KİK Eşbaşkanlığı'na TESK Genel Başkanı Palandöken seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eşbaşkanlığı'na, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palandöken, Türkiye-AB KİK 2013-2015 Türkiye Kanadı Eşbaşkanı oldu. Türkiye-AB KİK Türkiye Kanadı Eşbaşkanlığı, işçi, işveren ve diğer ilgi gruplar arasında dönüşümlü olarak belirleniyor.

Türkiye-AB KİK, 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması’nın, taraflar arasındaki işbirliği ve temasların kolaylaştırılmasını, AB ile geliştirilecek diyaloğun Türkiye’deki muhataplarının kurumsallaştırılmasını ve bu çerçevede yapılanmaya gidilmesini öngören 27'nci maddesine istinaden, 16 Kasım 1995 tarihinde oluşturuldu.

Karma bir yapıya sahip Türkiye-AB KİK, Türkiye ve AB kanadından, işçi, işveren ve diğer menfaat gruplarını temsil eden eşit sayıda üyeden oluşuyor. Biri Türkiye, diğeri AB kanadından seçilen iki ;Eşbaşkanı olan Komite, Brüksel ve Türkiye’de olmak üzere yılda iki olağan toplantı gerçekleştiriyor.

Her olağan toplantıda, komite üyelerince hazırlanmış raporlar ele alınıyor.