Pamukkale turist sayısında rekor kırdı

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Pamukkale, 11 ayda 2 milyon 50 bin turist ağırlayarak şimdiye kadarki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'nin beyaz travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti'ndeki tarihi yapılar, bölgeye dünyanın her yerinden ziyaretçi çekiyor.

Kleopatra havuzu olarak da bilinen antik havuz, antik tiyatro, cehennem kapısı ve Hz. İsa'nın 12 havarisinden Aziz Philippus'un mezarı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Pamukkale'de ziyaretçi sayısında rekora imza atıldı.

Ziyaretçi sayısında rekor kırılan 2014'te 1 milyon 875 bin turisti ağırlayan Pamukkale'ye 2015'te 1 milyon 710 bin, 2016'da 974 bin 500 ve 2017'de ise 1 milyon 524 bin kişi giriş yaptı.

Pamukkale'yi, bu senenin 11 ayında ise 2 milyon 50 bin turist ziyaret etti. Böylece Pamukkale, tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısını görmüş oldu.

Hedef 3 milyon turist

Pamukkale'ye ilginin giderek arttığını vurgulayan Denizli Valisi Hasan Karahan, "Pamukkale'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 2018'in 11 ayında 2 milyon rakamını aşarak bir rekor kırıldı. Ancak 2 milyon rakamının Pamukkale için az olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz yıllık 3 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak" şeklinde konuştu.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen de Pamukkale'nin parlak bir yılı geride bıraktığına işaret etti. Şen, "Pamukkale'de şimdiye kadar eriştiğimiz en yüksek yerli ve yabancı ziyaretçi sayısına ulaştık. Bu, şehrimiz için bir rekor. Ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 40 civarında arttı" dedi.