Pazarcılar da "sigortacı" oluyor

TÜSPAF'ın Koru Sigorta ile yapacağı işbirliğiyle meslek odaları da sigorta acentesi gibi çalışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) ve Koru Sigorta arasında yapılacak işbirliğiyle TÜSPAF, sigorta firmasının Türkiye distribütörü, federasyona bağlı meslek odaları da "sigorta acentesi" hüviyetine kavuşacak.
 
TÜSPAF ve Koru Sigorta tarafından yürütülen işbirliği çalışmalarının, TÜSPAF'a bağlı oda yöneticilerine tanıtımına ilişkin toplantı, Antalya Kemer'de yapıldı.
TÜSPAF Başkanı Mehmet Çakman, federasyona bağlı odaların, üyelerinden aidat toplama gibi sıkıntılarının bulunduğunu belirterek, Koru Sigorta ile girdikleri işbirliği sayesinde odalara önemli bir gelir kapısının açılacağını söyledi.
 
Konuyu üyelerle tartışacaklarını ve toplantı sonucu Koru Sigorta ile işbirliği yapacaklarını dile getiren Çakman, "Eğer bu çalışma olumlu sonuçlanırsa meslek odalarımız sigorta acentesi gibi çalışacak" dedi.
 
Çakman, meslek odalarında çalışan sekreter ve diğer personelin eğitim kursuna giderek sigorta poliçesi kesme yetkisi alacağını vurgulayarak, "Odalarımız günde 50-60 liralık poliçe düzenlese, bu oda için aylık bin, bin 500 liralık bir gelir demek. Uzun vadede ben aylık kazancın 2-3 bin lirayı bulabileceğini düşünüyorum. Başta üyelerimiz olmak üzere yakın çevremizi sigorta kapsamına alabiliriz" diye konuştu.
Çakman, Koru Sigorta ile yürüttükleri çalışma çerçevesinde, TÜSPAF'a bağlı Türkiye'deki tüm oda başkanlarının "ferdi sigorta" kapsamına alındığını da sözlerine ekledi.
 
Koru Sigorta Genel Müdür Vekili Hüsamettin Doğramacı da Türkiye'de 2011 yılında 17 milyar liralık sigorta poliçesi düzenlendiğini, bunun 11 milyar lirasının hasar ödemesine gittiğini belirterek, Türkiye'deki 10 bine yakın sigorta acentesinin de 2,5 milyar liralık bir gelirden pay aldığını kaydetti.
Türkiye'de halkın gittikçe zenginleştiğinin istatistiklerle ortaya konulduğunu vurgulayan Doğramacı, bunun henüz sigorta sektörüne doğrudan yansımadığını ifade etti.
 
Hedeflerinin küçük çaplı poliçelerle büyümek olduğunu belirten Doğramacı, Türkiye'deki sigorta şirketlerinin çok büyük bir kısmının yabancı sermayelerle hizmet verdiğini, Koru Sigorta'nın ise "yüzde yüz yerli" olduğunu, bu sayede elde edilen gelirin de Türkiye'de kaldığını anlattı.
Yürüttükleri çalışma çerçevesinde TÜSPAF'a bağlı odalar sayesinde kısa sürede tüm illerde faaliyete geçmiş olacaklarını bildiren Doğramacı, "Koru Sigorta 1 yıl önce kuruldu. Büyümemizi, satış ve pazarlama konusunda oldukça iyi olan pazarcılarla işbirliği yaparak sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir