Pepsi'nin 3. çeyrekte gelirleri arttı

Pepsi Bottling Group'un 2008 yılı üçüncü çeyrek geliri 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Pepsi Bottling Group'dan (PBG) yapılan yazılı açıklamada, şirketin, 2008 yılının üçüncü çeyrek gelirinin geçen yıla oranla yüzde 2 oranında artış göstererek 3,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Aynı dönemde şirketin net geliri ise 231 milyon dolar oldu. 2007 yılının üçüncü çeyreğinde de şirket, 260 milyon dolar net gelir elde etmişti.  2008 yılının üçüncü çeyreğinde, hemen her coğrafi segmentte büyüme sağlayan şirketin dünya çapında kasa başına net geliri yüzde 9 oranında artış gösterdi. Şirket 2008 yılı toplamında ise yüzde 5-6 düzeyinde büyümeyi öngörüyor.

PBG Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Eric Foss, sonuçlarla ilgili şunları kaydetti:

"PBG'nin üçüncü çeyrekteki performansı, sağlam bir gelir artışı sağlama becerimizin devam ettiğine işaret etmektedir. Satış noktalarındaki başarılı uygulama, üstün ciro ve kar yönetimi, maliyet ile verimlilik girişimlerinin birleşimi, zorlu küresel iş koşulları içerisinde, işimizi etkin bir şekilde yönetmemizi sağlamıştır. 2008 yılının kalan bölümü ve daha sonrası için de stratejik önceliklerimiz, küresel marka portföyümüzü güçlendirmek, işletim yetkinliklerimizi iyileştirmek ve uluslararası büyüme fırsatlarından faydalanmaktır. Bu stratejinin hem şirketimize faydalar sağlayacağına hem de The Pepsi Bottling Group Inc.'in gelecekte devam edecek başarısı için iyi bir şekilde konumlandıracağına inanıyoruz" dedi.