Petkim üst yönetiminde değişiklik

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL – Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'de uzun süredir Genel Müdür görevinde bulunan Hayati Öztürk'ün yerine Sadettin Korkut getirildi. 
Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan özel durum açıklamasında, şirket yönetim kurulu üyeliğine atanan Mehmet Hayati Öztürk'ün, yürütmekte olduğu Petkim Genel Müdürü görevinden ayrılması ile boşalan koltuğa, Sadettin Korkut'un atanmasına karar verildiği bildirildi. Petkim'in açıklamasında, "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Aralık tarihli toplantısında Sadettin Korkut'un Petkim Petrokimya Holding A. Ş . Genel Müdürü sıfatıyla I. Derece imza yetkisi verilmesine karar verilmiştir" denildi. 
 
Korkut'un iş hayatı
Açıklamaya göre, Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Sadettin Korkut 1960 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinde İşletme-Pazarlama Bölümü mezunu olan ve iş hayatına 1983 yılında başlayan Korkut, 1988 yılına kadar Sultan Pazarlama AŞ ve Eti Pazarlama AŞ. gibi gıda şirketlerinde Satış Müfettişi olarak görev aldı. İş yaşantısı boyunca sektörel sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlenen Sadettin Korkut, halen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB-Ambalaj Meclisi Başkan Yardımcılığı ve Ambalaj Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (ASDF) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine devam ediyor. İngilizce bilen Korkut, evli ve bir kız çocuk babası.