Peugeot 207 RC Le Mans, Türkiye'de görücüye çıktı

Toplam 2 bin adet üretilecek özel seriden Türkiye'ye 50 adet getirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peugeot'un özel seri çalışması yaptığı 207 RC Le Mans, Türkiye pazarına sunuldu. Adını "Le Mans Series" yarışlarından alan ve toplam 2 bin adet üretilecek özel seriden Türkiye'ye 50 adet getirilecek.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, 207 RC Le Mansh'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türk otomotiv pazarının yılın ilk çeyreğinde yüzde 28'lik büyüme gösterdiğini, ancak Haziran ayında pazarın yüzde 4,3 daraldığını, Temmuz ayında ise bu gerilemenin devam ettiğini anımsattı. Yılın 7 aylık dönemine bakıldığında ise geçen yılın aynı dönemine göre pazarda yüzde 7,8'lik artış olduğunu ifade eden Vieux, "Ama Türkiye ekonomisi üstüne çöken sis hafif hafif kalkmaya başladı. Türkiye piyasasının geleceğine güveniyoruz" dedi.

Vieux, bu yıl 600 bin birimlik piyasaya erişmenin mümkün olacağını ifade etti. Peugeot'un 7 aylık dönemde 12 bin 500 adet satış rakamına ulaştığını belirten Vieux, önceki yıla göre satışlarını yüzde 23 oranında artırdıklarını bildirdi. Peugeot'un bugüne kadar 50 milyon araç ürettiğini ifade eden Vieux, 207 modelinden ise 1 milyon adet üretildiğini, modelin bugüne kadar çeşitli başarılar kazandığını söyledi.

207'yi motor sporlarıyla birleştirmek istediklerini dile getiren Vieux, Peugeot takımının Le Mans yarışlarında bu yıl başarılı bir performans sergilediğini kaydetti. 207 RC Le Mans'tan dünyada toplam 2 bin adet üretileceğini bildiren Vieux, aracın direksiyon simidi üzerinde yer alan özel şasi numaraları ile kişiselleştirileceğini, bu özel seriden Türkiye'ye de 50 adet getirileceğini aktardı. Vieux, "Türkiye'de 207'ye, otomobil sporlarına ve Peugeot'a tutkuyla bağlı 50 kişi bulacağımıza eminim" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vieux, aracın 44 bin 900 YTL'den satılacağını bildirdi. Toplantıda verilen bilgiye göre, 1,6 THP 175 bg güç üreten araç, 100 kilometrede 7,2 litre yakıt tüketiyor.