Piyasa temkinli kapandı

İkinci seansta 46.499 puana kadar gerileyen endeks gün sonunda gelen alımlarla toparlanarak günü 284 puan artışla kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne alıcılı başlayan ve 47.412 puanı test eden endeks yurtdışında yaşanan gevşeme ile yönünü aşağıya çevirdi. İkinci seansta 46.499 puana kadar gerileyen endeks gün sonunda gelen alımlarla toparlanarak günü 284 puan artışla 46.965 puandan kapattı. Hisse senetlerinde ortalama yüzde 0.6 prim yaşanırken işlem hacmi 1.7 milyar TL olarak gerçekleşti.

 

Emtia fiyatlarındaki artışla yurtdışında etkin olan olumlu hava gün sonuna doğru yerini kararsız bir görünüme bıraktı. ABD Borsaları güne kararsız başladı. Ağustos ayı İngiltere Perakende Satışlar verileri yüzde 0 (sıfır) olarak açıklandı. ABD konut başlangıçları ve işsizlik verileri beklentilerin hafif altında gelirken, eylül ayı ABD, Philadelphia Fed İmalat Endeksi 14.1 arttı.

Yurtiçinde ise saat 19:00'dan sonra TCMB faiz oranını açıklayacak. 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi bugün 9.21 seviyesinden kapandı. Gösterge kıymette yarına valörlü işlemler yüzde 9.25 seviyesinden geçildi. Gösterge faiz dün yüzde 9.10 seviyesinden kapanmıştı.

Bugün Euro dolar paritesi 1.4767 zirvesine yükseldi. Serbest piyasada euro 2.1620 TL seviyesinde alıcı bulurken gün sonunda dolar 1.4700 seviyesinden el değiştirdi. İnterbankta en iyi alış/satış 1.4670/1.4690 TL seviyesinde.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.